Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Valstij būs jāmaksā Lindermanam kompensācija par morālo kaitējumu viena lata apmērā

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa otrdien pilnībā apmierināja nacionālboļševika Vladimira Lindermana prasību un no Latvijas valsts Tieslietu ministrijas (TM) personā piedzina viena lata morālā kaitējuma kompensāciju par nepatiesas apsūdzības uzrādīšanu saistībā ar neatļautu sprāgstvielu glabāšanu.

Otrdien pasludināto spriedumu 20 dienu laikā no 27.decembra būs iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā, aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Lindermans, viņš prasību cēlis saistībā ar 2002.gada novembrī ierosināto krimināllietu, kurā viņš un vēl trīs personas - Olga Morozova, Raimonds Krumgolds un Arturs Petrovs - tikušas apsūdzētas par aicinājumu veikt valsts apvērsumu un par nelikumīgu sprāgstvielu glabāšanu.

Sākotnēji figurējusi arī apsūdzība atentāta gatavošanā pret Valsts prezidentu, "tomēr tā mums oficiāli netika izvirzīta, jo absurds bija pārāk acīmredzams", norādīja Lindermans.

Viņš uzskata, ka lieta tikusi safabricēta. "Salti meli no pirmā līdz pēdējam burtam. Manus biedrus atbrīvoja no cietuma jau 2003.gadā. Pērnruden arī es tiku pilnībā attaisnots. Tādējādi šī krimināllieta pret mani ilga aptuveni septiņus gadus. Es neuzskatu šos gadus par pazaudētiem. Tieši pretēji - tie bija pilni ar svarīgiem un spilgtiem notikumiem manā dzīvē. Un, ja valsts iestādes, kuras ir vainīgas krimināllietas safabricēšanā, kaut vai ne publiski atvainotos, es nebūtu vērsies tiesā. Atriebīgums man nepiemīt," apgalvoja Lindermans.

Pieteikuma iesniedzēja skatījumā, "nevis nauda, bet gods stāv uz spēles". Ja nacionālboļševiks tiesā uzvarēs, viņš sola izurbt caurumu monētā, ievērt to ķēdītē un nēsāt kaklā kā trofeju.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa iepriekš atstāja spēkā pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru Lindermans tika pilnībā attaisnots apsūdzībā par neatļautu sprāgstvielu glabāšanu.

Lindermanam labvēlīgais 2009.gada 2.septembra nolēmums netika pārsūdzēts, un tādējādi ir stājies spēkā sākotnējais Centra rajona tiesas 2008.gada 3.jūlija spriedums par apsūdzētā attaisnošanu.

Prokuratūrā tolaik sacīja, ka prokuratūra Lindermanu attaisnojošo spriedumu nepārsūdzēja, jo tajā nebija saskatāmi nekādi procesuālie pārkāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas