Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts apmaksātas Covid-19 analīzes no ceturtdienas var nodot arī Daugavpilī, Liepājā un Valmierā

No ceturtdienas pacientiem valsts apmaksātas jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 analīzes pēc iepriekšēja pieraksta ir iespējams nodot arī Daugavpilī, Liepājā un Valmierā, informēja Nacionālais veselības dienests.

Daugavpilī analīžu nodošanas vieta ir Daugavpils olimpiskā centra Sporta medicīnas centrā Stadiona ielā 1, Valmierā - BMX trasē Čempionu ielā 3, bet Liepājā - stadionā Olimpija Zvejnieku aleja 2/4.  Analīžu nodošanas vietu darba laiks ir katru dienu no plkst.9 līdz 19.

Valsts apmaksātas analīzes šajos punktos tiek nodrošinātas tikai cilvēkiem, kuriem pēc atgriešanās no ārzemēm 14 dienu laikā parādās saslimšanas simptomi - paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums vai elpas trūkums. Tāpat analīzes šajos punktos paredzētas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu noteiktajām kontaktpersonām, kuras atrodas karantīnā un kurām 14 dienu laikā ir parādījušies saslimšanas simptomi. 

Uz šiem analīžu nodošanas punktiem drīkst ierasties tikai ar savu automašīnu, iepriekš piezvanot un pierakstoties pa tālruni 8303. Ar kājām, sabiedrisko transportu vai taksometru ierasties aizliegts.

Lai pieteiktos valsts apmaksātu analīžu veikšanai šajos reģionālajos punktos, pacientiem vieglu simptomu gadījumos jāzvana pa Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) nodrošināto tālruni 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu plkst.9 līdz 18.

Tālruņa operatori reģistrēs pacientus un nodos informāciju Centrālajai laboratorijai, kas sazināsies ar pacientiem un informēs par analīžu veikšanas vietu un laiku.

Pie pacientiem, kuriem nebūs iespējams ierasties ar savu automašīnu analīžu nodošanas punktā, ieradīsies Centrālās laboratorijas speciālisti, kas analīzes paņems dzīvesvietā.

Patlaban, ņemot vērā lielo pieprasījumu skaitu un, kamēr notiek analīžu nodošanas punktu izveide citās Latvijas teritorijās, iedzīvotājiem laboratorijas speciālistus var nākties gaidīt līdz trīs dienām.

NVD atgādina, ka šajā laikā, jāievēro drošības pasākumi un jāvēro savs veselības stāvoklis. Ja veselības stāvoklis strauji pasliktinās, tad jāzvana uz NMPD ārkārtas tālruni 113. Uz 113 jāzvana arī tajos gadījumos, kad slimības simptomi ir smagi, proti, ir ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums. Šādās situācijās pie pacienta dosies NMPD brigāde, lai paņemtu analīzes vai nogādātu pacientu slimnīcā.

Jau ziņots, ka koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 86.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas