Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts atbalstu pašizolācijai viesnīcās līdz šim izmantojušas 313 personas

No 2020.gada 28.decembra līdz šīs nedēļas otrdienai, 23.martam, pašizolācijas iespēju viesnīcās ar valsts atbalstu izmantojušas 313 personas, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvis Jānis Kovaļevskis.

Viņš atklāja, ka pašreiz spēkā ir 30 līgumi, tai skaitā ar 15 viesnīcām Rīgā un 15 - reģionos. Kopumā pašizolācijai pieejami 972 numuri.

Kovaļevskis aģentūrai LETA iepriekš arī skaidroja, ka valsts līdzfinansējums viesnīcām tiks izmaksāts tādā apjomā, kā personas ir izmantojušas pakalpojumu. Proti, maksāts tiks par viesnīcā faktiski pavadītajām dienām, nevis noteikto pašizolācijas periodu. Līdz šim tūristu mītnes bija iesniegušas atbalsta pieprasījumus par 70 391 eiro, savukārt izmaksāti 60 886 eiro.

Vienlaikus Kovaļevskis atzīmēja, ka no 12.marta, kad 80% apmērā valsts apmaksā arī ēdināšanas izdevumus, līdz trešdienai LIAA nav saņēmis nevienu rēķinu no viesnīcām ar iekļautiem ēdināšanas izdevumiem, jo pašreiz saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem programmā notiek līgumu pārslēgšanas procedūra ar tūristu izmitināšanas vietām.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets 12.martā atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu līdz 31.maijam pagarināt Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izvietošanu viesnīcās.

Ja valdība nelemtu par programmas pagarināšanu, tā beigtos 31.martā.

EM informēja, lai iespējami efektīvāk izmantotu esošās programmas nosacījumus, papildu paredzēts atbalsts ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem un Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi, trīs reizes dienā 80% apmērā, bet ne vairāk kā desmit eiro par personu par diennakti.

Tāpat noteikts, ka gadījumos, ja augstāk minētās personas ir nepilngadīgas, atbalsts par izmitināšanas pakalpojumu - 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī, persona veic līdzmaksājumu tūristu mītnei 20% apmērā - un ēdināšanas pakalpojumiem - 80% apmērā no ēdināšanas pakalpojumu izmaksām, bet ne vairāk kā 10 eiro diennaktī, persona veic līdzmaksājumu tūristu mītnei 20% apmērā - var tikt nodrošināts arī vienai pavadošajai pilngadīgajai personai.

Lai iespējami samazinātu inficēšanās risku mājsaimniecībās, personai, saņemot pozitīvu Covid-19 testu, ir tiesības uz pašizolācijas atbalstu tūristu mītnē nekavējoties, uzrādot pozitīva testa rezultātu. Ārsta izziņu varēs saņemt un iesniegt viesnīcai ne vēlāk kā piecu dienu laikā.

Ja ģimenes ārsts tomēr nesaskatīs pašizolācijas nepieciešamību, personai būs ne vēlāk kā pēc piecām naktīm jāatstāj tūristu mītne. Savukārt, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumiem šajā laikā tiek sniegts valsts atbalsts 80% apmērā no izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro par izmitināšanu un ne vairāk kā desmit eiro par ēdināšanu diennaktī, kur persona veic līdzmaksājumu tūristu mītnei 20% apmērā.

Minētajā atbalsta programmā valsts novirzījusi 2 173 500 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas