Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos šogad ieguldīti 19,9 miljoni eiro

Šogad VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) apjomīgākos autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus – segumu uzturēšana, satiksmes organizēšana, autoceļu kopšana, kā arī satiksmes pārvadu, caurteku un gājēju tuneļu uzturēšana – veicis 19,9 miljonu eiro apmērā. Bedru remontdarbi uz melnā seguma autoceļiem veikti 279 tūkstošu kvadrātmetru platībā, greiderēšanas darbi uz grants ceļiem izpildīti 52 700 kilometru garumā, bet grants segumu iesēdumu un bedru remontdarbi veikti 90 tūkstošu kubikmetru apmērā.

Tāpat kā pērn, arī šogad ūdens atvades sistēmas sakārtošana īpaši autoceļu posmos, kuros pavasarī un rudenī šķīdoņa dēļ ir apgrūtināta ceļa caurbraucamība, izvirzīta kā viena no prioritātēm. Grāvju tīrīšana veikta 116 584 kubikmetru apmērā, bet nomaļu grunts uzauguma noņemšana 42 338 kubikmetru apmērā. Zāles pļaušana veikta vairāk nekā 4223 hektāru platībā, bet krūmu griešana vairāk nekā 346 hektāru platībā. Kopējās autoceļu kopšanas izmaksas veido vairāk nekā 3,7 miljonus eiro.

Uz autoceļiem ar asfalta segumu bedru remontdarbi veikti vairāk nekā 279 000 kvadrātmetru platībā. Uz autoceļiem ar grants segumu greiderēšanas darbi veikti 52 730 kilometru garumā, iesēdumu un bedru remonts izpildīts 90 000 kubikmetru apmērā, savukārt dilumkārta jeb greiderējamā kārta atjaunota 2862 kubikmetru apmērā. Kopumā valsts autoceļu segumu uzturēšanas darbos ieguldīti vairāk nekā 14,3 miljoni eiro.

Ievērojami līdzekļi bijuši nepieciešami arī satiksmes organizēšanai, izmaksām sasniedzot teju 925 400 eiro. Uzstādītas 3814 ceļazīmes un 4684 signālstabiņi. Satiksmes pārvadu, caurteku un gājēju tuneļu uzturēšanas izmaksas šogad sasniedz 434 381 eiro. Caurteku tīrīšana veikta 670 metru garumā, bet bojāto caurteku nomaiņa veikta 1296 metru garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas