Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valsts kancelejas vadītāja: Krieviņš ir profesionāls un pieredzējis

Par Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītāju konkursa komisija ieteikusi premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) iecelt Mārtiņu Krieviņu, kurš ir ES projektu konsultants valsts pārvaldes reformas, politikas analīzes un plānošanas jautājumos. Kandidāts ir profesionāls un pieredzējis ar redzējumu par Nacionālā attīstības plāna izstrādi, Dienai sacīja konkursa komisijas priekšsēdētāja, Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane.

Viņas teiktais saskan arī ar komisijas locekles Kristīnas Pelšas (VARAM) domām - viņasprāt, amatā ir svarīgi ieteikt cilvēku, kurš ir labs ierēdnis, nevis politiķis. Balsojums komisijā nav bijis vienbalsīgs, par ko tiks informēts premjers, kurš varēs iepazīties ar komisijas locekļu viedokļiem.

Komisija, kurā ir arī Ekonomikas, Finanšu ministrijas un premjera biroja pārstāvji, kā arī novērotāji no Saeimas, trešdien savu izvēli trešajā kārtā izdarīja starp diviem kandidātiem, kuri palika pēc otrās kārtas. Kopā bija saņemti desmit pieteikumi. Pēc neoficiālas informācijas, otrs pretendents ir Vladislavs Vesperis, kurš jau strādā PKC. Komisija var tikai ieteikt kandidātu, bet galīgo lēmumu pēc iepazīšanās ar tās materiāliem pieņems premjers V. Dombrovskis, kura pakļautībā atrodas PKC un kurš ar savu rīkojumu ieceļ tā vadītāju. PKC ir jauna institūcija, un tai priekšā ir liels izaicinājums - sagatavot Nacionālās attīstības plānu, lai uz tajā noteikto prioritāšu pamata Latvija varētu sagatavoties ES fondu apgūšanai nākamajā periodā.

Uz vaicāto, vai šis uzdevums M. Krieviņu nebiedē, viņš Dienai atbildēja, ka līdz brīdim, kad savu viedokli būs izteicis valdības vadītājs, viņš atturēsies komentēt PKC darbību nākotnē. Savukārt premjera pārstāvis Mārtiņš Panke V. Dombrovska viedokli sola nākamajā nedēļā pēc tam, kad premjers būs iepazinies ar kandidātu. M. Krieviņš konkursā uz šo amatu pieteicies, jo saredz «vienreizēju iespēju beidzot sakārtot attīstības plānošanu Latvijā». Pirms pāriešanas konsultanta darbā, par kuru izšķīries labā atalgojuma dēļ, M. Krieviņš (32) bija Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktora vietnieks, bet vēl pirms tam - Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta direktors. Tieši šajā darbības posmā viņam bija pievērsta mediju uzmanība ne tajā labākajā nozīmē. Žurnālisti bija pamanījuši, ka vairākus mēnešus M. Krieviņš nevis strādā savā pamatdarbā, bet gan piepelnās labāk atalgotos projektos. Lūgts to komentēt, viņš atzina: «Jā, man bija dota šāda iespēja pilnveidot savu profesionālo izaugsmi, strādājot ar citu valstu pārvaldēm, un tas bija labi, bet tas nenāca par labu departamenta kopējam darbam.» E. Dreimane teica, ka komisijai kandidāts apsolījis savu profesionālo darbību veltīt tikai pamatdarbam. Iepriekš, izdarot savas izvēles, M. Krieviņam ir bijis svarīgs atalgojums, tagad viņš apgalvoja, ka šoreiz atalgojums nav bijis noteicošais. PKC izveides koncepcijā paredzēts, ka vadītāja atalgojumam gadā paredzēts aptuveni 25 500 latu budžets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas