Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valsts meža dienesta ģenerāldirektora amatam virzīs Andi Krēsliņu

Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amatam plānots virzīt dienesta Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežzini un ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Andi Krēsliņu, liecina Ministru kabineta komitejas akceptētais valdības rīkojums.

Rīkojums paredz, ka Krēsliņš ģenerāldirektora amatu ieņems no 2011.gada 21.septembra līdz 2015.gada 20.septembrim.

Jau ziņots, ka Krēsliņa pārziņā būs plānotā VMD reorganizācija, kas paredz apvienot divu reģionālo līmeņu funkcijas un izdevumus vienā teritoriālajā struktūrvienībā, kā arī palielināt zemākstāvošo amatpersonu pilnvaras lēmumu pieņemšanā, nesamazinot to skaitu. Reforma paredz arī izlīdzināt VMD vienāda līmeņa amatpersonu darba noslogojumu un atalgojumu.

Aprīļa beigās notikušajā Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sēdē zemkopības ministrijas Jānis Dūklavs (ZZS) paziņoja, ka Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošais VMD tiks reorganizēts, administratīvo aparātu samazinot pat līdz 30%. Dūklavs uzsvēra, ka VMD reformu dēļ virsmežniecības netiks likvidētas, bet iegūs lielāku kompetenci, jo decentralizācijas rezultātā dienesta administratīvā vara tiks pārdalīta no Rīgas uz reģioniem.

Tikmēr VMD ģenerāldirektors Jānis Kinna 16.maijā iesniedza atlūgumu, tomēr saistībā ar viņam noteikto pārejošo darbnespēju, kas liedz atbrīvot darbinieku, kamēr tā nav beigusies, joprojām formāli ieņēma savu amatu.

VMD tika izveidots 1993.gadā uz toreizējās Meža ministrijas bāzes. Viena no galvenajām dienesta funkcijām ir uzraudzīt meža apsaimniekošanu, izmantošanu un medības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu. Kinna bija dienesta ģenerāldirektors kopš 2005.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas