Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Valsts pārvaldes izdevumus komandējumiem samazinās par 1,49 miljoniem eiro

Ministru kabinets ceturtdien, 26.martā, valdības ārkārtas sēdē lēmis par 10% jeb 1,49 miljoniem eiro samazināt valsts pārvaldei paredzētos izdevumus komandējumiem, šo summu novirzot Covid-19 krīzes mazināšanai.

Finanšu ministrijā skaidroja, ka, ņemot vērā ārkārtējās situācijas izsludināšanu un nolemto Covid-19 izplatības mazināšanai, Latvijā uz ārkārtējās situācijas laiku līdz šā gada 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi, slēgta valsts ārējā robeža, kā arī ierobežoti publiskie un mācību pasākumi valsts iekšienē.

Ņemot to vērā, rosināts 10% apmērā samazināt valsts pamatbudžetā pamatfunkciju īstenošanai plānotos izdevumus mācību, darba un dienesta komandējumiem 1 493 511 eiro apmērā, paredzot apropriācijas pārdali no ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžetiem uz budžeta programmu Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams operatīvi piešķirt līdzekļus Covid-19 izraisītās slimības izplatības novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem.

Proporcionāli visvairāk komandējumiem paredzētais finansējums - 489 192 eiro - tiks samazināts Aizsardzības ministrijas resorā, seko Ārlietu ministrijas resors ar 200 914 eiro samazinājumu, Iekšlietu ministrijas resors ar 134 804 eiro samazinājumu un Finanšu ministrijas resors ar 100 900 eiro samazinājumu.

Top komentāri

edvins
e
Uz kurieni tad tagad jāskraida ? Vai nu atvest vīrusus, vai izdalīt citām valstīm papildus no mums vīrusus! Lai sēž mājās un neizšķiež naudu bezjēdzīgi, kā tas tika darīts visu laiku iepriekš. Jēgas nebija no braukāšanas ne toreiz, ne vēl jo vairāk tagad. Daudzas lietas var atrisināt nebraukājot. Kurš tagad gadsimts ? IT tehnoloģijas ir pietiekami augstā līmenī.
Tik vien kazai tā piena?
T
Septiņkārtīgo finansējumu partijām,daudzās piemaksas un prēmijas par ikdienas darba pienākumu pildīšanu gudrajiem Veselības minstrijas ierēdņu simtiem,uz mediķu algu rēķina -atstāsim bez izmaiņām?
Īstais iemesls
Ī
Izdevumu samazināšana komandējumiem visdrīzāk ir saistīta ar slēgtajiem restorāniem,pludmalēm,bāriem,kazino,lielveikalu un muzeju darba laika ierobežojumiem komandējumu galapunktos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas