Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valsts piekrīt maksāt 50 000 latu Talsu traģēdijā sakropļotam jaunietim

Kā nepārsūdzēts stājies spēkā Augstākās tiesas (AT) apelācijas instances spriedums, ar kuru valstij Talsu traģēdijā sakropļotam jaunietim jāmaksā 50 000 latu atlīdzība par morālo kaitējumu. Cietušajam traģēdijas brīdī bija 12 gadu.

Augstākā tiesa informē, ka AT apelācijas kārtībā lietu izskatīja janvārī un nolēma, ka Sandim Ziemelim no Latvijas valsts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā pienākas 50 000 latu atlīdzība par morālo kaitējumu. Spriedums AT Senātā nav pārsūdzēts, un tas ir stājies spēkā.

Ziemelis ar prasību par sakropļojuma, izķēmojuma, veselībai nodarītā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu Rīgas apgabaltiesā vērsās 2009.gada februārī. Notikusī traģēdija viņam radījusi būtiskas sekas – fizisku un morālu kaitējumu, kā arī atstājusi neizdzēšamu negatīvu iespaidu uz visu dzīvi. Kopā prasītājs lūdza tiesu piedzīt 410 000 latu, kuru veido kompensācija par sakropļojumu, morālo kaitējumu un veselībai nodarīto kaitējumu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa par labu prasītājam no Latvijas valsts VUGD personā piedzina 100 000 latu. Apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza VUGD.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa vairāk nekā 12 prasībās saistībā ar Talsu traģēdijā nodarīto morālo vai veselības kaitējumu jau pasludinājusi spriedumus un prasības daļēji apmierinātas par kopējo summu 1 337 000 latu. Naudu uzdots samaksāt gan VUGD, gan Iekšlietu ministrijai.

Vairākās Talsu traģēdijas lietās spriedums stājies spēkā, bet pārējās prasībās tiesāšanās Augstākajā tiesā vēl turpinās. Kopumā tiesā iesniegto prasību kopējā summa ir vairāk nekā astoņi miljoni latu.

1997.gada 28.jūlijā Iekšlietu ministrijas svētku laikā lūza ugunsdzēsēju automašīnas autopacēlāja strēle un no 19 metru augstuma nokrita grozs ar cilvēkiem. Negadījumā dzīvību zaudēja deviņi bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas