Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts prezidents izsaka līdzjūtību cietušajiem virpuļviesuļos ASV

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli ASV prezidentam Barakam Obamam, kurā izsaka visdziļāko līdzjūtību ASV iedzīvotājiem saistībā ar valsts vidieni piemeklējušajiem viesuļiem, informē prezidenta kancelejas preses dienests.

Valsts prezidents norāda, ka Latvija jūt līdzi šajās dabas katastrofās bojāgājušo tuviniekiem. Tāpat viņš ievainotajiem novēl drīzu izveseļošanos. Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP) izsaka visdziļāko līdzjūtību ASV tautai saistībā ar postošo viesuļvētru ASV Indianas, Kentuki un Ohaio štatos, kuras laikā bojā gājuši vairāki desmiti cilvēku. Ministru prezidents un ārlietu ministrs pauž līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem.

ASV vidieni piektdien piemeklējuši vairāk nekā 80 virpuļviesuļi, kuros gājuši bojā vismaz 27 cilvēki, un glābšanas dienesti joprojām turpina meklēt izdzīvojušos. Indiānas pavalstī piektdienas vakarā bojāgājušo skaits sasniedza 13, un amatpersonas ziņo, ka vislielākie postījumi nodarīti štata dienvidaustrumos. Savukārt Kentuki Sabiedriskās veselības departaments vēsta, ka līdz šim reģistrēti 12 bojāgājušie. Štata Ārkārtas situāciju vadības pārvalde ziņo, ka kopumā štata teritorijā piektdien reģistrēti 13 tornado.

Vissmagāk cietusi Merisvilas pilsētiņa, kas atrodas aptuveni 65 kilometrus no Luisvilas, un amatpersonas atzīst, ka Merisvila faktiski vairs nepastāv. Vēl par diviem bojāgājušajiem ziņo kaimiņos esošās Ohaio pavalsts varasiestādes. Nacionālā meteoroloģijas pārvalde kopumā saņēmusi ziņojumus par 83 virpuļviesuļiem, kas reģistrēti piecos štatos. Tādējādi šonedēļ reģistrēto tornado skaits sasniedzis 133. Iepriekšējie šīsnedēļas virpuļviesuļi jau prasījuši 13 cilvēku dzīvības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas