Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Valsts robežsardze aiztur koruptīvās darbībās iesaistītu Ludzas pārvaldes amatpersonu

Pirmdien, 22.jūlijā, Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas sadarbībā ar Aviācijas pārvaldes amatpersonām aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersonu.

Amatpersona aizturēta saistībā ar kukuļņemšanu un liela personu skaita, tas ir, vairāk nekā piecu personu nelikumīgas pārvietošanas pāri valsts robežai mēģinājumu organizētā grupā.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess, amatpersona atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts robežsardze turpina pilnveidot iekšējās kontroles mehānismus attiecībā uz Valsts robežsardzes amatpersonu izdarītiem koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem. Konkrētajā gadījumā, kontrolējot amatpersonas rīcību un sekmīgi realizējot noziedzīgo darbību apkarošanas pasākumu kompleksu, Valsts robežsardze amatpersonas turpmāku noziedzīgu rīcību, kas saistīta ar valsts robežas drošības apdraudējumu, pārtraukusi jau noziedzīgo darbību pirmsākumā.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) atzinīgi novērtējis Valsts robežsardzes iekšējās kontroles darbu un norāda, ka negodprātīgiem darbiniekiem robežsardzē un citās iekšlietu struktūrās nebūs vietas un šāda rīcība netiks uztverta kā uzvedības norma. Ministrs ir gandarīts, ka pēdējā laikā Valsts robežsardze ir uzlabojusi iekšējās kontroles darbu, kas rezultējies ar konkrētu darbinieku aizturēšanu.

Ministrs norāda, ka viņa apņemšanās, stājoties amatā, bija korupcijas iekšlietu struktūrās izskaušana un sistēmas attīrīšana no negodprātīgiem darbiniekiem. "Jau no gada sākuma ministra uzdevumā notiek  mērķtiecīgs darbs iekšējo kontroles sistēmu stiprināšanā un pēdējā laika aizturēšanas tikai motivē ministru šo darbu turpināt ar vislielāko stingrību," uzsvērts Iekšlietu ministrijas paziņojumā presei.

 

Top komentāri

tas nav jums
t
Nu gan dod tur Ludzā, uz savu roku sadomājuši ar cilvēku kontru fektēties.
Pravietisnejaukais
P
Cilvēks neveic noziegumus, ja viņa apziņu vada Dievs, proti - cilvēks apzinās, ka Dievs visu redz. Jūs taču nezagsiet, ja Saimnieks stāv blakus! Vai Ludzas robežsargu priekšnieks šo var saprast? Pieredze rāda, ka nevar.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas