Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Valsts robežsardze vakar aizturējusi meklēšanā esošu Latvijas pilsoni

Vakar Valsts robežsardzes amatpersonas Liepājas ostā, veicot ar prāmi no Travemundes ieceļojošo pasažieru imigrācijas kontroli, aizturējušas meklēšanā esošu Latvijas pilsoni, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Valsts robežsardzes amatpersonas 1968.gadā dzimušo vīrietis nodeva Valsts policijas amatpersonām. Tikmēr ieceļošana Latvijā vakar liegta pieciem ārzemniekiem. Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija dzīvības un veselības obligātās apdrošināšanas polises, kā arī viņi nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, bet Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, kuram nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot vai uzturēties Šengenas zonas valstīs, un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti, informē robežsardzē.

Savukārt uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem. Terehovas un Silenes robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, viens Krievijas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības, skaidroja robežsardzē.

Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām konstatēja kopumā 17 robežpārkāpējus. Tikmēr veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 12 personām - sešiem Lietuvas, četriem Igaunijas un diviem Krievijas pilsoņiem, bet par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 22 personas. Kopumā Valsts robežsardzes amatpersonas vakar uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas