Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valsts zemes dienests veidos digitālo dokumentu krātuvi

Līdz nākamā gada janvāra beigām Valsts zemes dienestā tiks radīta digitālo dokumentu krātuves platforma, kas ir priekšnoteikums visu dienesta rīcībā esošo arhīva dokumentu digitalizācijai, paredz Valsts zemes dienesta un SIA_ Tieto Latvi_a noslēgtais līgums par digitālo dokumentu krātuves izstrādi un ieviešanu, portālu Diena.lv informēja Valsts zemes dienestā.

Projekts tiks realizēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta "Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide" ietvaros. Projekta izmaksas – 115 850 latu bez PVN.

Digitālo dokumentu krātuves (DDK) izstrādes un ieviešanas projekta ietvaros  ir plānots izstrādāt vienotu digitālo dokumentu informācijas sistēmu, kas nodrošinās arhīva dokumentu un to metadatu reģistrāciju, apstrādi, glabāšanu un pieejamību, vienotas dokumentu reģistrācijas, meklēšanas un attēlošanas funkcionalitātes izmantošanu esošo Valsts zemes dienesta informācijas sistēmu lietotāju saskarnēs un datu bāzes līmenī. Tāpat līgums paredz radīt ērtu saskarsmi, lai digitālā dokumentu krātuvē uzkrātos digitālos dokumentus varētu izmantot Valsts zemes dienesta iekšējos procesos un izplatīt klientiem.

Valsts zemes dienesta arhīvs ir viens no lielākajiem arhīviem Latvijā, kas sastāv no 3,5 miljoniem arhīva lietu, no kuriem 2,8 miljoni arhīva lietas ir Valsts zemes dienesta funkciju īstenošanas dokumenti, kas sniedz tiesisko un tehnisko informāciju par Latvijas teritorijā reģistrētiem nekustamajiem īpašumiem - nekustamo īpašumu kadastra lietas, zemes kadastrālās uzmērīšanas lietas, būvju un telpu grupu kadastrālās uzmērīšanas lietas u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas