Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vasarā Bērnu slimnīcā plānots atvērt Miega laboratoriju

Miega laboratorija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) varētu tikt atklāta vasarā, aģentūrai LETA pastāstīja BKUS pārstāve Romēna Namniece.

Jau vēstīts, ka Saeima laboratorijas izveidei šā gada budžetā piešķīrusi 58 500 eiro.

Kā norādīja Namniece, miega laboratorija ir kompleksa palīdzība slimību diagnostikā, kas sastāv no vairāku izmeklējumu kopuma un speciālistu komandas darba, ārstējot bērnus ar neiromuskulārām, sirds un plaušu saslimšanām, kā arī pacientus ar ausu-kakla-deguna patoloģijām.

Jaunā aparatūra - polisomnogrāfs, kuru plānots iegādāties par Saeimas piešķirtajiem līdzekļiem, paplašinās ne tikai izmeklējumu spektru, lai precizētu miega traucējumu iemeslus bērniem, bet arī palīdzēs miegā vienlaikus izmeklēt gan galvas smadzeņu darbību, gan sirds darbību, kā arī elpošanas funkcijas un muskuļu stāvokli, skaidroja slimnīcas pārstāve.

Savukārt, kā uzsvēra Funkcionālās diagnostikas nodaļas vadītāja Baiba Norīte-Lapsiņa: "Latvijā polisomnogrāfijas izmeklējums bērniem netiek veikts, kā arī tas nav iekļauts valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā, bet šī pakalpojuma attīstība un ieviešana mums paver iespējas šo situāciju mainīt un vienlaikus veikt personāla apmācību. Šobrīd nepieciešamības gadījumā Bērnu slimnīcas speciālisti bērnus sūta šo pakalpojumu saņemt ārvalstu klīnikās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas