Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Veinberga: Piezīmējot Putinam ūsas, nav pārkāptas ētikas normas

Savulaik pat Silvio Berluskoni tika zīmētas klāt ūsas, tas tikai norāda uz cilvēku politisko domāšanu, komentējot portāla Tvnet.lv Krievijas premjerministram Vladimiram Putinam bildē piezīmētās ūsas, portālam Diena.lv atzina žurnāliste Sandra Veinberga. 

S.Veinberga norāda, ka Tvnet.lv drīkstēja piezīmēt V.Putinam ūsas, jo tas nebija nekāds ētisks pārkāpums, drīzāk medijs izmantoja kariķējošu figūru. S.Veinberga to atbalsta, jo pēdējā laikā Latvijā esot pārāk gļēva un maza vizuālās kultūras žurnālistika.

S. Veinberga skaidroja, ka galvenais ir neaizskart cilvēku personiski. Nedrīkst izmantot personu pazemojošus atribūtus vai zīmes. "Ja tas ir veids, kā pievērst uzmanību kaut kādiem trūkumiem vai nepilnībām, tad šī lieta nav akceptējama. Savukārt šeit tā bija vairāk karikatūra – principā ūsas vēsturiski raksturo diktatorus. Hitleram bija ūsas, Staļinam bija. Šī ūsu piezīmēšana sevī nes politisku, diktatorisku kultūru un raksturu, tātad tas nav pārkāpums," secina S.Veinberga. Viņa atzina, ka tas nekādā mērā nav pazemojums vai V.Putina cilvēktiesību pārkāpums, - daudzi cilvēki viņu asociē ar reālu diktatoru.

Arī mediju eksperte un Rīgas Stradiņu universitātes pasniedzēja Anda Rožukalne skaidro, ka Tvnet.lv Putinam piezīmētās ūsas ir bijusi vienīgi neliela karikatūra un ka tas ir tikai viens no daudzajiem veidiem, kā medijs var izteikt savu pozīciju vizuālā formā un analizēt notiekošo sabiedrībā, politikā. Viņa arī atgādināja, ka Tvnet.lv kā medijs vienmēr ir centies atšķirties no citiem, pieņēma striktu pozīciju attiecībā uz politiskajiem procesiem.

"Tvnet ļoti bieži ir vizualizējis savu attieksmi pret politiķiem. Atcerēsimies, ka ir bijuši vēl daudz trakāki gadījumi, sevišķi pret zināmiem pašmāju politiķiem, kad bija vēl ļaunākas foto korekcijas. Putinam kā tik liela mēroga politiķim būtu jāpriecājas, ka Tvnet izmantoja tika maigu efektu," pauda A. Rožukalne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas