Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vējonis atbalsta sankciju noteikšanu Magņitska lietā iesaistītajām personām

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atbalsta sankciju noteikšanu advokāta Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām.

Šodien pēc tikšanās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) Vējonis žurnālistiem stāstīja, ka Latvija seko līdzi tam, kā dažādās valstīs tiek ievērotas cilvēktiesības un starptautiskās tiesības, turklāt publiskajā telpā redzams, ka Krievijā, iespējams, notiek dažādi cilvēktiesību pārkāpumi.

"Latvija vērtē situāciju un to, ko šajā jautājumā paveikusi Lietuva un ko grasās darīt Igaunija. Katrā ziņā sankciju noteikšana būs Saeimas lēmums. Tāpat jāgaida Ārlietu ministrijas vērtējums par to, kā varētu izskatīties piedāvātais risinājums," informēja Valsts prezidents un piebilda, ka viņš atbalsta sankciju noteikšanu Magņitska lietā iesaistītajām personām.

Arī Ministru prezidents informēja, ka koalīcijas partijas pirmdien konceptuāli atbalstīja priekšlikumu, kas paredz sankciju noteikšanu Magņitska lietā iesaistītajām personām, bet gala lēmums būs jāpieņem Saeimā.

Jau ziņots, ka Saeimas Ārlietu komisija šodien diskutē par lēmumprojektu, kas paredz sankciju noteikšanu advokāta Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām.

Saeimas Ārlietu komisija gatavo parlamenta lēmumprojektu, kurā Saeima pauž nosodījumu Krievijas varas iestāžu rīcībai Magņitska nāves apstākļu nepienācīgā izmeklēšanā, uzsver Latvijas atbildību vērsties pret klajiem cilvēktiesību pārkāpumiem, finanšu krāpšanas shēmām un korupciju, kā arī paredz sankciju noteikšanu Magņitska lietā iesaistītajām personām.

Tāpat lēmumprojektā plānots iekļaut aicinājumu citiem Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstu parlamentiem pieņemt Magņitska tiesību aktus, lai stiprinātu kopējo tiesiskuma vidi, kā arī paustu atbalstu iniciatīvai īstenot mērķtiecīgas Magņitska sankcijas ES līmenī.

Magņitskis nomira 2009.gada novembrī pēc 358 pirmstiesas aizturēšanas izolatorā pavadītām dienām. Viņu arestēja pēc tam, kad advokāts bija apsūdzējis vairākas Krievijas amatpersonas liela mēroga korupcijā un Krievijas budžeta izlaupīšanā. Magņitskim tika liegta pienācīga medicīniskā aprūpe, un viņš nomira astoņas dienas pirms termiņa, kad viņu būtu bijis jāatbrīvo vai jātiesā.

Tiek uzskatīts, ka šīs personas atriebjoties organizējušas jurista kriminālvajāšanu, par šīs naudas izsaimniekošanu apsūdzot pašu Magņitski.

Līdz šim sankcijas, kas saistītas gan ar ieceļošanas liegumu, gan liegumu lietot valsts finanšu sistēmu, pieņemot atsevišķus tiesību aktus, kas simboliski nodēvēti Magņitska vārdā, ir ieviesušas tādas valstis kā ASV, Kanāda, Lietuva, Igaunija, Lielbritānija.

Top komentāri

Vai
V
Tad Vējonis maz saprot ko nozīmē MAGŅITSKA LIKUMS, vai maz ir kāda sajēga.Šoreiz jau nu varēja paklusēt, es domāju tā dēvēto Prezidentu.
Zobs Kaulā
Z
Un ko šis vēja prāts saka par valdības genocīdu latviešu tautu? Neko. NEBALSOJAM.
Latvietis
L
Ja Vējonis atbalsta, tad jabūt ļoti uzmanigam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas