Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vējonis atgādina, ka ģimenes ārstu streika dēļ nedrīkst ciest pacienti

Ģimenes ārstu streiks pēc iesējas ātrāk būtu jāizbeidz, un šī streika rezultātā nekādā gadījumā nedrīkst ciest pacienti, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka veselības nozarei neapšaubāmi kritiski trūkst finansējums un tas ir jāmeklē, tai skaitā arī ģimenes ārstiem, tomēr vienlaikus jābūt skaidrībai par jau esošo piešķirto līdzekļu izmantošanas efektivitāti.

Tikmēr Kučinskis skaidroja, ka pašlaik Veselības ministrijā (VM) notiek gala sarunas, jo vakar panākta vienošanās gandrīz par visiem strīdīgajiem jautājumos, bet vienīgais atlikušais jautājums esot par kapitācijas naudu, un tuvāko stundu laikā tas varētu tikt atrisināts.

"Tagad jāizvērtē kopā ar visu pārējo nozari, vai ir iespējams vēl papildu finansējums. Šobrīd neklātienē sekoju ministres un pārējo iesaistīto sarunām un tuvāko stundu laikā sapratīsim, vai streiks beidzas un vai ir iespēja rast kompromisu vai nē," piebilda premjers.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.10 VM notiek Veselības nozares stratēģiskās padomes sēde, kurā tiek lemts par to, vai atbalstīt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prasību nākamgad par 30% palielināt kapitācijas naudu.

Jautājums par kapitācijas naudas palielināšanu tika nodots stratēģiskajai padomei, jo vakar, tiekoties veselības ministrei Andai Čakšai, Ministru prezidentam un LĢĀA prezidentei Sarmītei Veidei, strīda dēļ par kapitācijas naudu vienošanās par streika pārtraukšanu netika panākta.

Gan Čakša, gan Kučinskis neatbalsta kapitācijas naudas palielināšanu, savukārt Veselības nozares stratēģiskās padomes locekļu domas saistībā ar LĢĀA streika prasību nākamgad par 30% palielināt kapitācijas naudas apmēru ir atšķirīgas.

 

Top komentāri

trīs
t
Čakša, Kučinskis un vēl Vējonis. Parasti ikviens grib izcelties ar zināšanām, bet ar ko šie? Valsts ir parādā ārstiem gadiem! Vai ir bijis vismaz viens veslības ministrs?
aha
a
beigās izrādīsies, ka ģimenes ārsti nemaz nav vajadzīgi - tie ir lieka greznība!
Neizbegamiba
N
Streiks pilnigi neko nemaina aprupes sistema un Latvijas pacientu aprupe! Kapec? Tapec ka ari lidz sim gimenes arstu ietekmei uz tiem bija praktiski nemanama.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas