Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis: Ir svarīgi stiprināt Latvijas enerģētisko drošību un attīstīt zaļo ekonomiku

Ir svarīgi stiprināt Latvijas enerģētisko drošību un attīstīt zaļo ekonomiku, komentējot Enerģētikas drošības komisijas paspārnē sagatavoto sākotnējo likumprojekta versiju, kura paredzot plānus jaunām subsīdijām elektrības ražošanai, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis aģentūrai LETA norādīja, ka Valsts prezidents 2016.gada 29.aprīlī izveidoja Enerģētikas drošības komisiju, tai dodot uzdevumu izvērtēt līdzšinējo Latvijas enerģētikas politikas attīstību, analizēt un sniegt priekšlikumus tās pilnveidei, lai ilgtermiņā stiprinātu enerģētikas sektoru, kā arī dotu ieguldījumu Latvijas kopējās ekonomiskās drošības uzlabošanā.

"Komisija ir sagatavojusi sākotnējo likumprojekta versiju nodošanai plašākai diskusijai. Valsts prezidents iepazīsies ar sagatavoto likumprojektu, un komisija turpinās darbu, lai izstrādātu sabiedrībai un valsts stratēģiskajām interesēm atbilstošāko piedāvājumu," skaidroja Siksnis.

Kā ziņots, žurnāls Ir vēstīja, ka Vējoņa paspārnē top plāni jaunām subsīdijām elektrības ražošanai jeb likumprojekts "obligātā iepirkuma komponente (OIK) 2". Jaunais likumprojekts esot vērsts uz vietējo elektroenerģijas ražošanas jaudu vērienīgu pieaugumu - "līdz 2030.gadam nodrošināt vismaz papildus divas terravatstundas no vietējiem atjaunojamiem resursiem saražotu papildu elektroenerģijas pieejamību tirgū".

Top komentāri

ļuļa
ļ
biedri veķerok, labāk pastāsti, kas tev kukuli iedeva, lai kārtējo pret tautu vērsto likumprojektu bīdītu!!! kāpēc oik netiek vispār likvidēts, lai tak ražo viņi elektrību, bet tai ir jāmaksā tieši tikpat cik biržā, nevis 4x dārgāk!!!!!!!!
Vits
V
Vismaz kaut kādā dzīves posmā mums vajadzētu saprast, ka tāda zaļā ekonomika nemaz nepastāv, bet pastāv tikai zaļais vai dolārzaļais bizness, kura atsevišķus veidus nebūtu grūti nosaukt dažu amatpersonu vārdos.
Kārtējā iedzīvotāju apzagšanas shēm
K
Tā, ko zaļā partija ieviesa 90.to gadu beigās, tagad ik gadu nozog Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem 300 miljonus euro.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas