Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vējonis: Nākamās valdības ārlietu un aizsardzības ministru kandidāti būs jāsaskaņo ar mani

Jaunās valdības veidošanas procesā pēc 13. Saeimas vēlēšanām Valsts prezidents Raimonds Vējonis prasīs, lai jebkurš ārlietu ministra un aizsardzības ministra kandidāts tiktu saskaņots ar viņu.

Piektdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma Vējonis uzsvēra, ka jaunajai valdībai būs jāturpina valsts uzņemtais eiroatlantiskais kurss, bet, lai to nodrošinātu, svarīgi būs izraudzīties atbilstošus ārlietu un aizsardzības ministrus.

"Veidojoties koalīcijai, un arī nākamajam parlamentam par pamata uzstādījumu ir jābūt eiroatlantiskajam kursam, un atkāpes no tā nebūs. Tāpēc arī valdības un koalīcijas veidošanas procesā mans uzstādījums būs, ka tomēr jebkurš ārlietu un aizsardzības ministra kandidāts būs jāskaņo ar prezidentu, (..) jo man ir jābūt simtprocentīgai pārliecībai, ka tie cilvēki, kas tiek piedāvāti šiem amatiem, ir gatavi turpināt eiroatlantisko kursu," sacīja Vējonis.

Viņš atgādināja, ka rudenī gaidāmās Saeimas vēlēšanas būs ļoti atbildīgas, un cilvēkiem, dodoties balsot, nevajadzētu paļauties tikai uz priekšvēlēšanu solījumiem, bet vērtēt arī kandidātu līdz šim paveikto.

Prezidents piebilda, ka nākamās Saeimas koalīcija un valdībai svarīgi būs turpināt arī sāktās reformas izglītībā, veselības aprūpē un valsts pārvaldē.

Vējonis kārtējo reizi atteicās atklāt, vai kandidēs uz Valsts prezidenta amatu otro termiņu pēc kārtas, norādot, ka šo savu izvēli izdarīs un paziņos pēc Saeimas vēlēšanām - nākamā gada sākumā.

13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Top komentāri

solon
s
Vējonis ir partiju sponsoru ieliktenis. Trīs reizes varat minēt, kā intereses ievērojot, šī te parodija par tēmu skaņos pretendentus. Viņam ir nospļauties par to, ka tautas acīs ir klauns. Galvenais jau ir novilkt līdz termiņa beigām un tad jau rožaina dzīve uz nodokļu maksātāju kakliem.
Buks
B
Laba bilde! Izskatās tāds iesprindzis, lai svarīgā brīdī nepalaistu purkšķi.
Nja
N
Prezident, pārbaudi vēlreiz savas funkcijas un nepiesavinies tev nedotus pienākumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas