Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vējonis nolēmis dzīvot Ogrē; Jūrmalas rezidence bez remonta nav izmantojama

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir iepazinies ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas (MP) sniegtajiem datiem par apsardzes izdevumiem, apskatījis Jūrmalas rezidenci un nolēmis pagaidām turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā Ogrē.

Ministra padomniece Aija Jakubovska norāda, ka Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī nav izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta.

Ceturtdien Ogres novada pašvaldības domes sēdē akceptēts lēmuma projekts ar 1.jūliju nodot bezatlīdzības lietošanā Militārajai policijai (MP) uz Vējoņa pilnvaru laiku vienistabas dzīvokli apsardzes nodrošināšanai. Tādējādi Valsts prezidenta apsardzes izdevumi nepieaugs.

"Valsts prezidenta rīcībā rudenī būs Rīgas pils telpas, reprezentācijas vajadzībām ir iespējams izmantot Latvijas pilis un citas ēkas. Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī ir izmantojama vienīgi darba sanāksmēm," uzvēra Vējonis.

Vējonis pēc stāšanās amatā plāno pārrunāt situāciju ar Valsts nekustamo īpašumu aģentūru un izvērtēt ilgtermiņa īpašuma attīstības iespējas.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube gan nesen LTV izteicās, ka, Vējonim izvēloties palikt dzīvot savā dzīvesvietā, proti, dzīvoklī Ogrē, palielināsies apsardzes izmaksas.

Savukārt MP komandieris Tālis Majors Latvijas Televīzijai iepriekš atzina, ka MP amatpersonu sargāšot jebkurā vietā. "Kādu viņš izvēlēsies, tā būs viņa izvēle. Bet viennozīmīgi, ka gan no cilvēkresursu viedokļa, gan materiāltehnisko līdzekļu un drošības viedokļa ir daudz, daudz grūtāk un sarežģītāk apsargāt dzīvokli daudzdzīvokļu mājā," uzsvēra Majors.

Viņš atgādināja, ka Jūrmalas rezidence ir atbilstoši ierīkota un sargiem ir vieglāk nodrošināt šī objekta drošību.

Zaļo un zemnieku savienības virzītais kandidāts Vējonis par Valsts prezidentu tika ievēlēts 3.jūnijā. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, 55 deputātiem balsojot par viņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas