Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vējonis premjera amatam uzrunājis Valmieras mēru Baiku (papildināts 21:09)

Valsts prezidenta Raimonds Vējonis saistībā ar iespēju kļūt par Ministru prezidenta amata kandidātu esot uzrunājis Valmieras domes priekšsēdētāju Jāni Baiku (Valmierai un Vidzemei), aģentūrai LETA apliecināja avoti partijā Vienotība.

Baiks aģentūrai LETA apstiprināja, ka prezidents viņu šodien uzrunājis premjera amatam. Atbildi viņš gan vēl neesot devis, jo esot jāaprunājas gan ar kolēģiem, gan pārstāvētās partijas pārstāvjiem. Gala lēmumu Baiks plāno pieņemt nākamās nedēļas sākumā.

Vienotībā nav lemts par Baika kandidatūru Ministru prezidenta amatam, aģentūrai LETA sacīja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa. Viņa norādīja, ka Vējonis nav informējis par Baika uzrunāšanu šim amatam, savukārt Baiks ar viņu ir sazinājies šodien vakarpusē. Vienotības līdere uzsver, ka nevar pieņemt lēmumu par partijas atbalstu Baikam vienpersoniski un Vienotībā par šo jautājumu nav lemts.

Āboltiņa arī atgādināja, ka Baiks ir Vienotības sadarbības partijas Valmierai un Vidzemei biedrs, nevis Vienotības pārstāvis.

Viņa arī piebilda - ja Valsts prezidents ir uzrunājis konkrētus kandidātus, politiķe cer, ka tad viņš par to informēs arī Vienotības pārstāvjus.

Baiks 2014.gadā no partijas Valmierai un Vidzemei saraksta ievēlēts Valmieras pilsētas domē un kļūst par domes priekšsēdētāju.

Valmieras pašvaldības institūcijās Baiks strādā kopš 2013.gada, jo ir bijis Valmieras pilsētas izpilddirektors, SIA Vidzemes Olimpiskais centrs valdes loceklis, kā arī AS Valmieras Enerģija valdes loceklis.

Kā ziņots, pēc Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Vējonis šonedēļ tikās ar iespējamiem kandidātiem un šodien informēja par sarunu gaitu. Viņš turpina Ministru prezidenta amata kandidātu apzināšanu un uzrunāšanu, lai varētu izraudzīties atbilstošāko.

Jaunās valdības un tās vadītāja dienaskārtībā būs daudz neatliekamu un Latvijas turpmākai attīstībai svarīgu jautājumu, uzsver Vējonis. Jāveic reformas izglītībā, jārūpējas par tautsaimniecības izaugsmi un demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, kā arī jāveic citi svarīgi darbi. Sarunās ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem Valsts prezidents uzklausa viņu redzējumu par šiem jautājumiem.

Prezidents pērn gada nogalē paziņoja, ka nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēma rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību.

Pievienotas 3. līdz 5.rindkopas ar Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas teikto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas