Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis šomēnes plāno iesniegt Saeimā iniciatīvu par nepilsoņu bērniem

Iniciatīvu par automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem Saeimā plānots iesniegt martā, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka tiks sagatavots līdzīgs priekšlikums, kāds tika iesniegts iepriekšējai Saeimai, kā arī tiks precizēti pamatojumi, savukārt tad tā būs Saeimā pārstāvēto politisko partiju izšķiršanās, vai šo iniciatīvu atbalstīt.

Kā vēstīts, Vējonis iepriekš skaidroja, ka iniciatīvu iesniegs atkārtoti, ar cerību, ka jaunais parlaments domās citādāk, uzsverot, ka ir jāpieliek punkts šim jautājumam.

"Turpināt to, ka valstī ir šāda nepilsoņu institūcija, nav pareizi, un kādā brīdī tam ir jāpieliek punkts. Bērniem, kas piedzimst Latvijā, jākļūst par Latvijas pilsoņiem. Ja vecāki tomēr vēlētos attiekties no Latvijas pilsonības, tad, lai viņi raksta iesniegumu un izvēlas to valsti, kuras pilsonību viņi tiesām vēlas," pērn minēja prezidents.

Pieņemt šādu kārtību aicinājusi arī Eiropas Padomes Komisija pret rasismu un neiecietību. Tā savā ziņojumā kā vienu no izvirzītajām prioritātēm Latvijai minējusi paredzēt automātisku Latvijas pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem dzimušiem bērniem.

Ne vēlāk kā divus gadus pēc šī ziņojuma publicēšanas komisija veiks pārbaudi par šo rekomendāciju.

12.Saeima pērn septembrī noraidīja Vējoņa iesniegto likumprojektu par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem.

Iniciatīva paredzēja vairs nepiešķirt nepilsoņu statusu bērniem, kuri dzimuši Latvijā pēc 2018.gada 1.jūnija. Likumprojekta anotācijā bija norādīts, ka tā pieņemšana veicinās saliedētas un uz Latvijas tautas kopīgajām vērtībām balstītas Latvijas sabiedrības turpmāku attīstību.

Laikraksts Diena jau vēstīja, ka jaunajā Saeimas sasaukumā ar nepārprotamu atbalstu likumprojektam prezidents var rēķināties no Attīstībai/Par! (AP), KPV LV un partijas Saskaņa deputātiem. Šīm trim frakcijām kopā ir 50 balsu. Savukārt kategorisku nē šai iecerei joprojām saka Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA), bet premjera pārstāvētais politiskais spēks par šo jautājumu lems valdē.

Top komentāri

ļuļa
ļ
protams, mums ar ždanoku un mamikinu par maz, vējonim vajag veselu armiju ar balstiesīgiem, latvijai naidīgi noskaņotiem pilsoņiem.
Bērziņš
B
Nepilsoņa pase mūsdienās ir paša izvēle. Latvijā nepilsoņu ģimenē dzimušos bērnus jau tagad vecāki bez maksas var reģistrēt pilsonībā, tikai ne visi izmanto šo iespēju.
Haralds Elceris
Ansi neapžēloja 1/2-krievs Pleskavas уроженец's Aizvējonis - Caurvējonis, kuram dakteri aizmirsa sirdi ielikt atpakaļ, toties nemitīgi izplatījies nepilsoņu interesēs. vai jāraksta iesniegums dot bērnam pilsonību vai jāraksta iesniegums nedot bērnam pilsonību, maina tikai to, vai anālфāvitu un pildspalvas pazaudējušo bērni būs pilsoņi vai nepilsoņi. bet vai tas alnis nesaprot, ka pēc gadiem tie sovoku otpriski balsos par Sovoku Cen†ru vai par Latvijas Krievvalodīgo €brievu Savienību. bet Kangarā†ā JAU diezgan depu†ā†u, kuri nes kaļku no Kapu†lers†ānas vals†s valodas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas