Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vējonis uzticējis bijušajam aizsardzības ministram Lieģim veikt vēstnieka pienākumus Francijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzticējis bijušajam aizsardzības ministram un tagadējam vēstniekam Ungārijā un Horvātijā Imantam Viesturam Lieģim veikt Latvijas vēstnieka pienākumus Francijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Vējonis arī nozīmēja viņu par Latvijas vēstnieku ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO) un personīgo pārstāvi Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā.

Lieģis darbu Ārlietu ministrijā sāka 1992.gadā. Karjeras laikā ārlietu dienestā viņš ir strādājis Latvijas vēstniecībā Lielbritānijā, Zviedrijā un Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

Savukārt Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā viņš ir bijis Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks un Trešās politiskās direkcijas speciālo uzdevumu vēstnieks. Viesturs Lieģis jau ir pildījis Latvijas vēstnieka pienākumus Beļģijas Karalistē, Nīderlandes Karalistē, Luksemburgas Lielhercogistē, Spānijas Karalistē, Ungārijā, Horvātijā, Slovēnijā, Melnkalnē un NATO.

Laikā no 2009.gada marta līdz 2010.gada novembrim Lieģis ir bijis Latvijas aizsardzības ministrs, kā arī pēc tam - līdz 2011.gada oktobrim - 10.Saeimas deputāts.

Vēstnieks ir apbalvots ar 4.šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī saņēmis Spānijas Lielā Krusta ordeni un Igaunijas Terra Mariana 1.klases Krusta ordeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas