Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Velgu Vītolu aizstās 21 gadu veca jauniete bez pieredzes

Atlaistās Līgatnes dabas taku zvērkopes Velgas Vītolas vietā ir pieņemta 21 gadu veca jauniete, kurai ir tikai vidusskolas izglītība un nav pieredzes darbā ar dzīvniekiem, ceturtdien vēstīja LNT raidījums 900 sekundes

Par lāču mammu dēvētās zvērkopes aizstājējai Lindai Ipatjevai ir tikai trīs mēnešu pieredze, kuru meitene ieguvusi laikā, kad viņu ar dzīvniekiem apieties mācīja tieši Vītola, ziņoja raidījums. 

Ipatjeva šobrīd ir vienīgā zvēru kopēja Līgatnes dabas takās, taču drīz viņai pievienosies vēl viena studente, kura pašlaik Latvijas Lauksaimniecības Universitātē apgūst veterinārzinības.

Līgatnes dabas taku darbinieki atlaisti pēc tam, kad Gaujas Nacionālā parka fonds atteicās no taku apsaimniekošanas. Tās nonāca Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošās Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) uzraudzībā. Pārvaldes preses pārstāve Rita Jakovļeva darbinieku atlaišanas skaidroja ar pārvaldes vēlmi veidot jaunu, profesionālu komandu.

“Mūsu mērķis bija veidot jaunu komandu ar darbiniekiem, kas iepriekš nav saskārušies ar situāciju, kas bija pavasarī, kad bija izbēgusi lācene Made,” sacīja Jakovļeva.

Tiesa gan, Vītola iepriekš portālam Diena.lv apšaubīja viņas aizstājējas profesionālo pieredzi un gatavību šādam darbam. “Par zvērkopi palika strādāt ļoti jauna meitenīte, kurai te ir kaut kādi divi trīs mēneši. Viņa pati mācās par zvērkopi. Viņa ir ļoti laba, viņa noteikti pēc gada vai diviem būtu ļoti laba zvērkopēja, bet cilvēkam ar divu mēnešu praksi nav to zināšanu vēl,” sacīja Vītola. 

Jaunā dabas taku vadītāja Sigita Šulca lāču mammai skaidrojusi, ka viņas un pārējo darbinieku vietā nākšot zinošāki un gudrāki cilvēki, tostarp praktikante ar pieredzi Zviedrijā, taču Vītolai vietas pie dzīvniekiem vairs neesot. 

Citu darbu zvērkope pagaidām negrasās meklēt, jo veselības stāvoklis nav no tiem spožākajiem. “Man ir 55 gadi, nebūsim naivi. Man nav transporta, man nav iespēju un es nevaru iedomāties, ka es varētu iet grāmatvežu kursos un strādāt par grāmatvedi. Visa mana dzīve ir saistīta ar mežu, ar dabu, ar dzīvniekiem, ar Līgatni,” uzsver Vītola. Vispirms viņa vēlas satikties ar DAP vadītāju Jāni Strautnieku, lai saprastu, kas patiesībā ir noticis un vai viņai Līgatnes dabas takās vēl ir nākotne.

Kā ziņots, Vītolai darbu Rīgas pāsvaldības pārvaldībā esošajā Rīgas Zooloģiskajā dārzā piedāvājis Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Atbildi parādā nepalika arī Līgatnes novada domes vadītājs Ainārs Šteins, kurš mikroblogu vietnē Twitter norādīja: "Šādi atklājas Saskaņas centra īstā seja - uz cilvēka nelaimes rēķina celt politisko reitingu. Ameriks var nomierināties, Velgai Vītolai būs labs darbs Līgatnē."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas