Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Velšs: Līdz šim neesmu saņēmis pārmetumus par darbu

Nomainītais Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs pārmetumus vai cita veida aizrādījumus par savu darbu policijas priekšnieka amatā līdz šim neesot saņēmis, apgalvoja Velšs.

"Tas man bija pamatīgs šoks, jo līdz šim neesmu saņēmis nekādus pārmetumus vai cita veida aizrādījumus. Man netika norādīts, kas būtu jāmaina savā darbībā vai ko neesmu darījis pareizi, lai šo darbību uzlabotu," atzīmēja Velšs.

Kā ziņots, ka tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V) šodien izdevis rīkojumu ar rītdienu Velšu pārcelt VP koledžas direktora amatā. Lēmums tika skaidrots ar to, ka Velšs, būdams VP priekšnieks, noteiktajā termiņā nav izpildījis uzdoto rīkojumu līdz 15.jūlijam iesniegt priekšlikumus par to, kā turpmāk varētu veikt piemaksas policistiem atkarībā no viņu darba kvalitātes un slodzes.

Velšs skaidroja, ka iepriekšējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) bija uzdevusi līdz 15.jūlijam noteikt darbiniekiem atšķirīgas amatalgas, vadoties no katra policista darba rezultātiem. "Tā ir pavisam cita pieeja, nekā VP līdz šim ir bijusi - vienādos amatos esošām amatpersonām amatalgas ir bijušas vienādas, bet mēs vienkārši ar piemaksām diferencējām to starpību," norādīja līdzšinējais policijas priekšnieks.

Pēc tam tikusi panākta vienošanās, ka nav lietderīgi palielināt amatalgas visiem, bet būtu jāturpina esošā sistēma, ka piemaksas tiek noteiktas individuāli katrai amatpersonai, vadoties no tās darba rezultātiem. Tādējādi rīkojums par priekšlikumu iesniegšanu tika mainīts, un policija ministrijai sniedza redzējumu, kas līdz šim izdarīts atalgojumu sistēmas sakārtošanai, skaidroja Velšs.

Viņš atteicās komentēt Štokenberga lēmuma pamatotību vai iespējamu saistību ar politiskajiem procesiem vai vēlēšanām.

Likumā nav paredzēta šāda lēmuma pārsūdzēšanas kārtība.

"Esmu amatpersona, protams, pildīšu ministra tiesisku rīkojumu. Ar rītdienu sākšu pildīt koledžas direktora pienākumus," sacīja līdzšinējais VP priekšnieks.

Par tālākām dienesta gaitām Velšam neesot bijis laika domāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas