Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ventspils uzņēmumi lūdz valdībai kompensēt negūtos ieņēmumus Nord Stream 2 projektā

Saistībā ar Ministru kabineta noraidošo nostāju Ventspils brīvostas iesaistē gāzesvada Nord Stream 2 projektā SIA Noord Natie Ventspils Terminals un AS Baltijas ekspresis lūdz valdībai kompensēt negūtos ieņēmumus, aģentūrai LETA pavēstīja biedrībā Baltijas asociācija - transports un loģistika.

Kompānijas ar lūgumu vērsušās pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS). Uzņēmumi atgādina, ka valdība uzdeva ekonomikas ministram, satiksmes ministram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram un finanšu ministrei nodrošināt, ka Ministru kabineta ieceltie valsts pārstāvji Ventspils brīvostas valdē balso pret jebkādu brīvostas iesaistīšanos Nord Strem 2 īstenošanā, kas savukārt rezultējās Ventspils ostai izteiktā sadarbības piedāvājuma atsaukumā.

Noord Natie Ventspils Terminals lūdz kompensēt negūtos ieņēmumus par kravas pārkraušanas pakalpojumiem 2,5 miljonu eiro apmērā, par kravas uzglabāšanas pakalpojumiem 700 000 eiro apmērā, kā arī par kravas tehnoloģisko elementu nodrošināšanu (laukumu/tehnikas investīcijas) 2,5 miljonu eiro apmērā. Savukārt Baltijas ekspresis lūdz kompensēt negūtos ieņēmumus par dzelzceļa pārvadājumu loģistikas nodrošināšanu 2,6 miljonu eiro apmērā.

"Šis projekts terminālim būtu nodrošinājis darbu pusotra gada garumā un neatsveramu atspaidu tehnoloģiskajā attīstībā un pieredzē. Mūsu termināļa dalība Nord Stream 2 projektā tika atbalstīta Nord Stream 2 galvenajā mītnē Šveicē, kur tika gaidīta Latvijas valdības oficiālā nostāja par iesaisti loģistikas nodrošināšanā caur Ventspils ostu," iesniegumā valdības vadītājam pauž Noord Natie Ventspils Terminals valdes loceklis Aivars Gobiņš, paužot gatavību pēc Ministru kabineta pieprasījuma argumentēti pamatot un dokumentāli pierādīt zaudējumu apmērus.

Noord Natie Ventspils Terminals ir daudzfunkcionāls kravu pārkraušanas centrs, terminālis ro-ro kravu, konteineru un ģenerālkravu apstrādē Baltijas jūras reģionā.

Savukārt Baltijas ekspresis ir privāts licencēts un sertificēts dzelzceļa kravu pārvadātājs, kas piedāvā dzelzceļa kravu pārvadājumu pakalpojumus; dzelzceļa manevru un saimnieciskā darba pakalpojumus; principāla pakalpojumus tranzīta kravām; dīzeļlokomotīvju nomas pakalpojumus; dīzeļlokomotīves tehniskās apskates pakalpojumus Ventspils dzelzceļa stacijā; dīzeļlokomotīvju ekipēšanas pakalpojumus; lokomotīvju brigāžu nomas pakalpojumus. Uzņēmums pēc kravu apgrozījuma ir otrais lielākais pārvadātājs valstī.

 

Top komentāri

Dz
D
Kurš man kompensēs to daļu, ko esmu pārmaksājis nodokļos dēļ tā, ka Lembergam patīk zagt valsts īpašumu?
Janka
J
Visiem stulbeņiem, kas sadarbojas ar Putina Krieviju, par savu muļķību jāmaksā pašiem...
Andža
A
Ir skarbi, ka Ventspilī daži uzņēmumi ir ārpolitiski tik tuvredzīgi un savtīgi! Valdībai būtu drīzāk jāskolo uzzņēmēji ārpolitikā un arī labāk jāpamato savi lēmumi. Citādi kaut kādi neizglītoti darboņi mēģinās vēl veidot biznesu ar Ziemeļkoreju, ar Āfrikas valstīm par asiņaino dimantu iegādi vai okupēto Donbasu vai Krimu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas