Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vērienīgo mācību Namejs 2021 laikā būtiski incidenti nav notikuši

Vērienīgo mācību Namejs 2021 būtiski incidenti nav notikuši, otrdien žurnālistiem atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Komandieris skaidroja, ka viens no mācību galvenajiem uzdevumiem bija sinhroni darboties Latvijas valsts iekšienē. Mācībās atstrādāta hibrīdfāze un konvencionālās darbības fāze, kas tagad noslēgusies un patlaban vienībām dots laiks veikt vingrinājuma analīzi.

Tāpat NBS komandieris atgādināja, ka Namejs norisinājies laikā, kad Latvija sastapusies ar nelegālās imigrācijas spiedienu un Krievija un Baltkrievija rīkoja kopīgās mācības Namejs. Tas ļāvis daudz lielākā slodzē un stresā pārbaudīt vienību spējas.

Lai arī sabiedrībā plaši izskanēja starpgadījums ar sievieti, kuras bērns Rīgas centrā sabijās no šāviena skaņas, NBS komandieris norādīja, ka Rīga būs tā pilsēta, kur nākotnē notiks vēl spēcīgākas mācību darbības, taču armija sola vēl aktīvāk informēt par savām aktivitātēm. Izvairoties no starpgadījumiem, nākotnē netiek izslēgts, ka varētu izmantot plašākus norobežojošos elementus, piemēram, brīdinājuma zīmes.

"Mēs vēlamies, lai rīdzinieku redzētu, kā armija darbojas," piebilda NBS komandieris.

Kalniņš arī atklāja, ka atsevišķos gadījumos mācību laikā niecīgas traumas guvuši daži karavīri. Piemēram, kāds karavīrs guvis nelielu galvas traumu pārvietojoties transportlīdzeklī bez ķiveres.

Jau ziņots, ka no 30.augusta līdz 3.oktobrim visā Latvijā norisinās mācības Namejs 2021, kuru mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas