Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vērtēs rosinājumu TV pakalpojumu pamatpakās nodrošināt 90% saturu ES dalībvalstu valodās

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās likuma grozījumus, kas paredz noteikt, ka televīzijas pakalpojumu pamatpakās vismaz 90% satura ir jānodrošina Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valodās.

Partijas Vienotība Saeimas frakcijas pārstāvji trešdien informēja, ka politiskais spēks rosinās attiecīgo izmaiņu pieņemšanu, lai tādējādi ierobežotu Kremļa propagandu Latvijā.

Par izmaiņām parakstījušies arī vairāku citu politisko spēku pārstāvji. Izmaiņas iesnieguši deputāti Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība), Hosams Abu Meri (Vienotība ), Inese Laizāne (NA), Kārlis Seržants (ZZS), Nellija Kleinberga (LRA) un Vienotības frakcijas deputāti Lolita Čigāne, Ints Dālderis un Anrijs Matīss.

"Par nozari atbildīgās Kultūras ministrijas (KM) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) ilgstošā nespēja piedāvāt izsvērtu risinājumu ir novedusi pie situācijas, ka šobrīd jau jādzēš ugunsgrēks un risinājumi cīņai ar arvien pieaugošo Kremļa propagandas mašinēriju steidzami jāizstrādā Saeimai," izteikusies Vienotība frakcijas priekšsēdētāja vietniece, Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere.

Politiķe norādīja, ka priekšlikums paredz noteikt, ka TV satura izplatītājiem pamatpakalpojumā (pamatpakā) ir jānodrošina vismaz 90% satura kādā no ES dalībvalstu valodām. Tāpat rosināts kanālu secības regulējums, paredzot, ka ne ES valodās raidošiem kanāliem ir jābūt sarindotiem kā pēdējiem. Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka izmaiņu izskatīšanas gaitā tiks sagatavoti vēl papildu priekšlikumi, kā stingrāk vērsties pret Latvijai naidīgas informācijas izplatīšanu.

Parlamenta atbildīgo komisiju vadība 2.maijā pēc NDK sēdes pieļāva, ka Latvijā varētu tikt ieviests līdzīgs informatīvās telpas aizsardzības regulējums, kāds ir Lietuvā.

Izmaiņu sagatavošanu veiks Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija kopā ar NEPLP pārstāvjiem un KM ierēdņiem.

Kā ziņots, NDK deputāti 2.maijā pauda neapmierinātību, ka NEPLP un KM nav sagatavojusi nepieciešamos priekšlikumus informatīvās telpas aizsardzībai. Komisijas priekšsēdētāja norādīja, ka, pretēji iepriekš paustajam, ka NEPLP un KM ir gatavas nākt ar konkrētiem priekšlikumiem, komisija nav saņēmusi konkrētus rosinājumus. Līdz ar to NDK nevar nākt ar jaunu piedāvājumu šajā jomā.

Savukārt KM valsts sekretāra vietniece sabiedrisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Inita Pauloviča aģentūrai LETA norādīja, ka konkrēta kanāla slēgšana neatrisinās Kremļa propagandas ietekmes jautājumu, jo propaganda kopā ar dezinformāciju tiek raidīta pa dažādiem informācijas kanāliem, tostarp arī internetu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas