Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Vešņakovs sašutis par atteikumu novērot referenduma norisi Krievijas pārstāvjiem

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs ir neizpratnē par atteikumu akreditēt kā tautas nobalsošanas novērotājus divus Krievijas Sabiedriskās palātas pārstāvjus, teikts Krievijas vēstniecības Latvijā izplatītā paziņojumā.

Vēstnieks norāda, ka Krievijas puse akreditācijas noformēšanai bija veikusi visas nepieciešamās procedūras - dokumenti noteiktajos termiņos tikuši nosūtīti Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), atbilstoša nota tika iesniegta Ārlietu ministrijā (ĀM), kā arī pēc pieprasījuma notas veidā ĀM tika sniegts skaidrojums par Krievijas Sabiedriskās palātas tiesisko statusu.

"Tomēr, kā šodien tapa zināms, Latvijas ĀM nerekomendēja CVK akreditēt Krievijas novērotājus. Tādā veidā Krievijas Sabiedriskās palātas pārstāvji neieguva akreditāciju," uzsver Vešņakovs.

Diplomāts uzsver, ka līdz ar šo situāciju Latvijā radies "lielā mērā nepatīkams un demokrātiskai Eiropas valstij neizskaidrojams" precedents, neļaujot starptautiskiem novērotājiem piedalīties referendumā.

Krievijas puse par šo jautājumu gaida paskaidrojumus no ĀM.

ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai LETA sacīja, ka ĀM lūgumu akreditēt kā tautas nobalsošanas novērotājus divus Krievijas Sabiedriskās palātas pārstāvjus saņēmusi 16.februārī - pēdējā dienā, kad tādu bija iespējams izteikt.

ĀM lūgusi Krievijas pusi sniegt precīzāku informāciju par organizāciju, kuru pārstāv divi potenciālie novērotāji, bet saņemtā papildu informācija nav sniegusi atbildi uz jautājumu, kādu organizāciju kā novērotāji grasās pārstāvēt cilvēki no Krievijas Sabiedriskās palātas. Proti, Krievijas Sabiedriskajai palātai nav saistības ar organizācijām, kas novēro vēlēšanas, - nevalstiskajām organizācijām, politiskajām partijām vai masu medijiem.

Krievijas Sabiedriskās palātas locekļus amatā ieceļ Krievijas prezidents, un viņu uzdevums ir rūpēties par Krievijas pilsoņu tiesību ievērošanu, savukārt šodienas referendumam Latvijā nav nemazākās saistībās ar Krievijas pilsoņiem, sacīja Sīlis.

Tāpat ĀM pārstāvis piebilda, ka starpvalstu sarakstē pieņemts, ka lūgumi novērot vēlēšanas netiek izteikti pēdējā dienā, lai būtu iespējams nokārtot formalitātes, piemēram, noformēt vīzas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tā valsts ir korumpēta no augšas līdz apakšai

Ko nozīmē Putina sāktās tīrīšanas Krievijas armijā – tiešām cīņa ar zagšanu vai bailes no "ģenerāļu dumpja", kādreizējam Nacionālo bruņoto spēku komandierim, ģenerālim Jurim Maklako...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas