Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vēstniece apliecina stingru Latvijas atbalstu Somijas dalībai NATO

Latvijas vēstniece Somijā Dace Treija-Masī sarunā ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti apliecināja stingru Latvijas atbalstu Somijas dalībai NATO, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vēstniece atzīmēja, ka Latvija bija starp pirmajām valstīm, kas ratificēja Somijas un Zviedrijas iestāšanās protokolus NATO.

ĀM norādīja, ka ceturtdien Somijas prezidenta pilī Helsinkos Latvijas vēstniece iesniedza akreditācijas vēstuli Somijas prezidentam Sauli Nīnistem.

"Somijas iestāšanās NATO stiprinās un pavērs jaunas iespējas arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbībai drošības jomā," uzsvēra vēstniece.

Sarunā ar Somijas prezidentu tika apspriesta gan abu valstu dziļā divpusējā sadarbība, gan arī Eiropas Savienības (ES) un drošības politikas aktualitātes.

Vēstniece uzsvēra Latvijas un Somijas ciešās politiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības, kā arī aktīvo sadarbību drošības un aizsardzības jomā.

Apspriežot Krievijas karu Ukrainā, vēstniece atzīmēja, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai, gan atbalstot tās integrāciju ES, gan sniedzot finansiālu un militāru palīdzība.

Vēstniece pauda gatavību aktīvi strādāt, lai padziļinātu Latvijas un Somijas divpusējās attiecības, tādējādi veicinot arī kopējo reģiona drošību un attīstību.

Vēstniece Treija-Masī amatā nomaina Kristīni Našenieci, kura vēstnieces pienākumus Somijā pildīja kopš 2018.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas