Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vēstnieks: Obamas atteikums Putinam jaunu auksto karu nenozīmē

Krievijas un ASV attiecības ir ļoti kompleksas, taču nesenais ASV prezidenta Baraka Obamas lēmums atcelt paredzēto tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, nenozīmē jaunu auksto karu abu valstu attiecībās, komentējot abu lielvalstu pašreizējās attiecības portālam Diena.lv norādīja ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

Viņš Krievijas un ASV savstarpējās attiecības iedala divos galvenajos blokos. No vienas puses ar Krieviju notiekot cieša sadarbība visur, kur iespējams un kur abas valstis no tā ir ieguvējas. Turklāt, par spīti skeptiskajiem viedokļiem, šī sadarbība nesot arī augļus.

"Mēs sadarbojamies gan kodolieroču skaita samazināšanas programmā, gan radioaktīvo materiālu iznīcināšanā, tāpat arī tirdzniecībā, ekonomikā, pat pretterorisma pasākumos. Sadarbojamies arī Irānas un Sīrijas jautājumos. Mēs ar krieviem sadarbojamies visur, kur vien varam," klāstīja M.Pekala.

Tomēr vēstnieks arī atzina, ka ASV un Krievijai joprojām ir ļoti atšķirīgi uzskati tādos jautājumos kā demokrātijas attīstība, tiesu sistēmas darbība, cilvēktiesības, preses un uzskatu brīvība.

"Mums ar Krieviju šajos jautājumos ir būtiskas uzskatu atšķirības, taču mēs par tiem atklāti cenšamies runāt. Prezidents [Baraks Obama] teicis, ka reizēm cilvēki nenovērtē, cik daudz esam panākuši, atklāti runājot ar Krieviju par šiem jautājumiem," norādīja ASV vēstnieks.

Viens no pēdējā laika skaļākajiem gadījumiem, kura sakarā ASV nosodījusi Krieviju par cilvēktiesību neievērošanu, ir tā dēvētais antigeju likums, kas liedz publisku homoseksuālisma propagandu.

"Prezidents Obama par to runāja Olimpisko spēļu kontekstā. Obama norādījis, ka nekas viņu neiepriecinātu vairāk, kā redzēt atlētus ar netradicionālu seksuālo orientāciju pārvedam no olimpiādes zelta medaļas," skaidroja  M.Pekala, piebilstot, ka tā ir diezgan skaidra stāja un signāls no ASV puses Krievijai cilvēktiesību jautājumos.


Top komentāri

Psihologs
P
Vēstnieks pateica, ka Obamam ar Putinu visos jautājumos sakrīt. Tikai vienā nē: Obama ir par gejiem, bet Putins par lesbietēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas