Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vēstnieks Teikmanis Gērnsijā apmeklē latviešu izveidotus uzņēmumus

Šonedēļ - no 2. līdz 4. aprīlim Latvijas vēstnieks Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis darba braucienā apmeklēja Gērnsiju, portālu Diena.lv informēja Latvijas vēstniecība Londonā.

Vēstnieks vairākus latviešu izveidotus uzņēmumus – veikalus All in Black un Jānīši, kā arī šūšanas salonu. Notika arī Latviešu asociācijas rīkota vēstnieka tikšanās ar Gērnsijas latviešiem un vakariņas par godu Teikmaņa apmeklējumam. Uzrunājot Gērnsijas latviešu sabiedrību, vēstnieks pateicās Latviešu asociācijas vadītājai Lilitai Krūzei par tautiešu kopienas dzīves organizēšanu Gērnsijā vairāku gadu garumā. Vēstnieks ar gandarījumu pieminēja Gērnsijas pārstāvju izteikto atzinību latviešu strādīgumam un mūsu tautiešu īpašo ieguldījumu vietējā ekonomikā.

Teikmanis tikās arī ar Gērnsijas amatpersonām un pārrunāja Gērnsijas attiecības ar Latviju un Eiropas Savienību, īpašu uzsvaru liekot uz diasporas jautājumiem, kā arī uz sadarbību ekonomikā. Latvija un Gērnsija turpmāk varētu ciešāk sadarboties jautājumos, kas saistīti ar Latvijas valstspiederīgo interesēm Gērnsijā, piemēram, pensiju lietās vai latviešu nedēļas nogales skoliņas izveidošanā. Tāpat kopīgi projekti varētu būt informācijas tehnoloģiju un komunikāciju jomā, kur Gērnsijai interesētu Latvijas pieredze e-pakalpojumu ieviešanā valsts pārvaldē.

Vēstnieks tikās ar Gērnsijas gubernatoru Pīteru Valkeru (Peter Walker, Lieutenant Governor), ar Gērnsijas valdības vadītāja vietnieku Alisteru Langlejsu (Allister Langlois, Deputy Chief Minister of Guernsey), Gērnsijas parlamenta priekšsēdētāju Ričardu Kolasu (Richard Collas, Bailiff), Tirdzniecības un nodarbinātības ministru Kevinu Stjuartu (Kevin Stewart, Minister for the Commerce & Employment Department), ar Gērnsijas pašpārvaldes pārstāvjiem, kā arī Gērnsijas latviešu asociācijas vadītāju Lilitu Krūzi.

Gērnsija ir britu kroņa teritorija (crown dependency), kas nav Lielbritānijas un Eiropas Savienības sastāvā. No 65 tūkstošiem salas iedzīvotājiem vairāk kā 1000 ir Latvijas valstspiederīgie, veidojot vienu no lielākajām etniskajām kopienām Gērnsijā. Latvija un Gērnsija līdz šim ir noslēgusi divus līgumus par sadarbību nodokļu jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas