Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vētra atstājusi bez elektrības ap 10 000 mājsaimniecību

Rudens vētra sestdien izraisījusi ap 700 elektroenerģijas padeves avārijas atslēgumu, atstājot bez elektrības ap 10 000 mājsaimniecību Latvijas dienvidaustrumu daļā.

Vējš ir pierimis un AS Latvenergo speciālisti turpina ar pilnu jaudu strādāt pie bojājumu novēršanas, līdz ar to patlaban mājsaimniecību skaits, kurās ir elektroenerģijas padeves traucējumi, nokrities līdz aptuveni 9000, pastāstīja Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Patlaban avārijas atslēgumi reģistrēti 658 vietās.

Lielākā daļa bojājumu reģistrēti Daugavpils, Krāslavas, Aglonas apkaimē, taču, vētrai rimstoties, jaunu bojājumu skaits samazinās, esošie tiek novērsti un atslēgumu skaits krītas. Bidere uzsvēra, ka Latvenergo vētrai bijuši gatavi un Latgales reģionā jau laikus mobilizēti cilvēki, tehnika un rezerves daļas, lai pēc iespējas ātrāk novērstu bojājumus. Kopumā mobilizētas aptuveni 50 brigādes - gan operatīvo izbraukumu speciālisti, gan remonta un celtnieku brigādes.

Bidere norādīja, ka lielākā daļa bojājumu tiks novērsta jau sestdien. Prioritāri elektrības padeve tiek atjaunota sabiedriskas nozīmes objektiem - slimnīcām, skolām un bērnudārziem -, kā arī elektrolīnijās, kuras nodrošina elektrību lielam iedzīvotāju skaitam. Elektrolīnijas, kas nodrošina elektrību vasarnīcām vai netiek izmantotas, iespējams, tiks atjaunotas rītdienas laikā.

AS Sadales tīkls pārstāvji patlaban sazinās ar pašvaldībām, lai noskaidrotu, vai kādās vietās nav nepieciešams ģenerators, taču pagaidām neviens šādu nepieciešamību nav izteicis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas