Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vētra naktī un trešdienas rītā: jūrā izsludina sarkano brīdinājumu

2.janvāra rītā Baltijas jūrā pie Kurzemes ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 33 vai 34 metriem sekundē (m/s) un viļņu augstums sasniegs piecus līdz astoņus metrus, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Līdz ar to jūrā izsludināta sarkanā - augstākās pakāpes - trauksme. Somijas Meteoroloģijas institūts jau iepriekš bija izplatījis sarkanās krāsas brīdinājumu par ļoti lieliem viļņiem Baltijas jūras centrālajā daļā 1.janvāra vakarā un 2.janvārī.

Tuvākajā diennaktī gaidāmie viļņi Baltijas jūras centrālajā daļā būs vieni no lielākajiem vēsturē.

Latvijas piekrastē LVĢMC izsludinājis oranžās krāsas brīdinājumu par vēja pastiprināšanos brāzmās trešdien līdz 25-28 m/s.

Jau ziņots, ka 2019.gada pirmajā darbadienā liela ciklona centrs no Igaunijas pārvietosies uz dienvidiem, virzoties gar Latvijas un Krievijas robežu. Latvijas rietumu un centrālie novadi nonāks tā rietumu malā, kur plosās ziemelis.

Stiprākais vējš Latvijā gaidāms 2.janvāra dienā un vakarā, kad tā ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā pieņemsies spēkā līdz 15-22 m/s, daudzviet piekrastē - līdz 24-29 m/s. Visstiprākais vējš prognozēts Ventspilī, Pāvilostā un Liepājā pie jūras.

Sagaidāms, ka tikai jūrā vēja vidējais ātrums pārsniegs 20 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir vētra. Latvijā prognozēti vien nelieli vēja postījumi. Gaidāms ūdens līmeņa kāpums, bet ne plūdi.

Trešdien Rīgā lietu nomainīs sniegputenis, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli. Ziemelis Jūrmalā un galvaspilsētā brāzmās pastiprināsies līdz 21-26 m/s, lielākās brāzmas būs jūras malā.

Pakāpeniski visā Latvijā lietus pāries sniegputenī, vietām tas būs stiprs. Braukšanu apgrūtinās gan apledojums, gan redzamības pasliktināšanās putenī. Dažos ceļa posmos veidosies sniega sanesumi.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas