Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID aicina kravu pārvadātājus Latvijas-Krievijas robežu šķērsot caur Grebņevas kontroles punktu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina kravu pārvadātājus Latvijas-Krievijas robežu šķērsot caur Grebņevas muitas kontroles punktu, jo pie Terehovas muitas kontroles punkta veidojas rinda, informēja VID.

Šonedēļ ir sākusi strauji palielināties transportlīdzekļu rinda pirms Terehovas muitas kontroles punkta. Trešdien plkst.8 rindā izbraukšanai uz Krieviju gaidīja 330 kravas automašīnas, turpretī pie Grebņevas muitas kontroles punkta - tikai 10 kravas transportlīdzekļi.

Aizvadītajās trīs diennaktīs rinda līdz valsts robežai pirms iebraukšanas Terehovas muitas kontroles punktā ir būtiski palielinājusies - 30.novembra rītā rindā gaidīja 90 kravas automašīnas, vakar no rīta - 200, bet šorīt - 330 kravas automašīnas.

Rindas veidošanās galvenokārt ir saistīta ar to, ka būtiski palielinājies Lietuvas pārvadātāju skaits, kuri izvēlas kravas uz Krieviju nogādāt nevis caur Baltkrieviju, bet gan šķērsojot Latvijas-Krievijas robežu. Kravu plūsmu ietekmē arī gada nogales tuvošanās un nepieciešamība pārvadātājiem veikt plānotās kravu piegādes pirms svētkiem.

Robežu šķērsojošo transportlīdzekļu skaita pieaugums pirms Ziemassvētkiem bija vērojams arī iepriekšējos gados, bet pēc svētkiem tas strauji samazinājās, skaidroja VID.

Lai izvairītos no daudzu stundu ilgas gaidīšanas rindā, pārvadātāji, kuri ved preces uz Krieviju, tiek aicināti izmantot iespēju Latvijas - Krievijas robežu šķērsot caur Grebņevas muitas kontroles punktu, kur rindu nav.

Informāciju par automašīnu rindām un aptuveno gaidīšanas laiku var uzzināt VID tīmekļvietnē, kur dati tiek aktualizēti divas reizes dienā. Informācija par automašīnu rindām līdz valsts robežai ir pieejama arī Valsts robežsardzes tīmekļvietnē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas