Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID aptur noziedzīgu gaļas vairumtirgotāju grupējumu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) amatpersonas apturējušas noziedzīga grupējuma darbību. Grupējums veica fiktīvus darījumus un laika periodā no 2016. gada augusta līdz novembrim radīja valsts budžetam zaudējumus vismaz 160 000 eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja VID.

Noziedzīgais grupējums organizēja fiktīvu uzņēmumu darījumu ķēdes ar nolūku izvairīties no nodokļu nomaksas un legalizēt noziedzīgā ceļā iegūtus finanšu līdzekļus. Aizdomīgajos darījumos iesaistīto uzņēmumu pamatdarbības veids bija gaļas produktu vairumtirdzniecība. Lai samazinātu valsts budžetā maksājamo pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apmēru un legalizētu noziedzīgi iegūtos finanšu līdzekļus, shēmas klienti savās PVN atskaitēs iekļāva faktiski nenotikušus darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem, tādējādi samazinot sava uzņēmuma nodokļu maksājumu apmēru.

Noziedzīgajā shēmā bija iesaistīti trīs reāli strādājoši uzņēmumi un desmit  uzņēmumi ar fiktīva uzņēmuma pazīmēm, tai skaitā viens Lietuvas uzņēmums, kura amatpersona ir Latvijas pilsonis.  Par minētajiem nodarījumiem viena persona ir atzīta par aizdomās turēto, tai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šī gada marta vidū VID amatpersonas kriminālprocesa ietvaros veica 19 kratīšanas iesaistīto personu birojos, fiktīvo uzņēmumu faktiskajās saimnieciskās darbības adresēs, dzīvesvietās, īpašumos un automobiļos Rīgā, Ogrē, Jūrmalā, Liepājā un Jaunolainē. Kratīšanu laikā tika izņemti dokumenti, datu nesēji, videoieraksti un citi nozīmīgi izmeklēšanas pierādījumi, tajā skaitā, 6 731,66 kilogrami svaigi atdzesēta dažāda veida tītara gaļa, kas iegādāta no Polijas uzņēmumiem. Lai nodrošinātu iespējamo mantisko jautājumu risināšanu kriminālprocesā, šī gada 15. martā izņemtā gaļa tika nodota Nodrošinājuma valsts aģentūrai realizācijai, kura izsludināja izsoli.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma veiktajām darbībām VID ir uzsākts kriminālprocess.

 

Top komentāri

Latvijas radio
L
Kas tie par hītiem? Aptur grupējumu. Aizdomās turamais VIENS. Apcietinājums 0. Imitātori. Riebj lasīt. Viens un tas pats. Rezultāts 1 cilveka grupējums. Laikam tiešām labākos aizrotēja.
no Jūrmalas
n
Skaties, kur gribi- apkārt blēži un shēmotāji. Tāpēc jau ir mazas pensijas un mazas algas skolotājiem un ārstiem.
Guntis
G
Atcelt PVN , kā kaimiņvalstī un automātiski atkrīt shēmotāju kaudzes! Nav izdevīgi- paši shēmo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas