Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VID attālinātā darba vajadzībām iegādājies 205 datorus par teju 230 000 eiro

Valsts ieņēmumu dienests (VID) iegādājies 205 portatīvos datorus par 228 445,58 eiro, liecina vietnē covid19.gov.lv publicētais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārskats par institūciju līgumiem par precēm un pakalpojumiem, kas nepieciešami Covid-19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai, ārstniecībai un attiecīgo pasākumu organizēšanai, kā arī attālinātā mācību procesa nodrošināšanai, kas noslēgti, nepiemērojot Publisko iepirkumu likumu.

Vietnē publicētais pārskats liecina, ka 132 datori iegādāti no SIA Atea par 143 588,28 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Viena portatīvā datora cena ir 1087,79 eiro ar PVN. 

Vēl 53 portatīvie datori no Atea iegādāti par 58 358,3 eiro ar PVN. Šajā līgumā viena portatīvā datora cena ar PVN ir 1101,1 eiro. 

Savukārt 20 portatīvie datori iegādāti no SIA Capital par 26 499 eiro ar PVN. Šajā līgumā viena portatīvā datora cena ir 1324,95 eiro ar PVN. 

VID pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka šie portatīvie datori ir iegādāti, lai operatīvi nodrošinātu VID darbiniekiem iespēju strādāt attālināti, ievērojot kiberdrošības prasības, Cert.lv, Satversmes aizsardzības biroja un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rekomendācijas. 

"Tāda veida datorus VID izmantos vismaz septiņus gadus. Papildus informējam, ka šie datori ir izmantoti dažādu funkciju veikšanai, tajā skaitā apjomīgai datu apstrādei," norādīja VID pārstāvji.

Dienestā norādīja, ka tika veikta tirgus izpēte, lai noskaidrotu kāda datortehnika ir pieejama noliktavās un pieprasījumi tika nosūtīti pieciem piegādātājiem. Visi saņemti piedāvājumi tika vērtēti pēc tehniskās specifikācijas, apjoma un piegādes laika. 

Portatīvo datoru specifikācija atbilst VID prasībām un ļaus arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas pilnvērtīgi izmantot darbam ar VID informācijas sistēmām un lielo datu apjomu analīzei, skaidroja VID pārstāvji. 

"Portatīvie datori tika iegādāti kopā ar portu replikatoriem un operētājsistēmas licenci, lai ilgtermiņā varētu pilnvērtīgi izmantot darbam kā pamatdatoru. Piemēram, iegādātā Lenovo portatīva datora cena ir 740 eiro bez PVN, porta replikatora cena ir 170 eiro bez PVN," skaidroja VID.

Covid-19 pandēmijas krīzes pārvarēšanas pasākumus finansē no valsts budžeta. Vietnē covid19.gov.lv sadaļā Finanšu ieguldījums krīzes pārvarēšanai ir pieejama informācija par to, kādas iestādes, kādā apjomā un kādiem nolūkiem ir izmantojušas piešķirto finansējumu, kādi līgumi ir noslēgti, nepiemērojot Publisko iepirkumu likumu, kā arī saraksti ar dīkstāves pabalstu saņēmējiem.

Top komentāri

nu gan
n
Redz kā turpina uzdzīvot uz nodokļu maksātāju naudiņas.Šiem kaut vai plūdi-viss pie pakaļas!
Ass
A
Kur var iepazities ar bijušā konkursa noteikumiem un pārējo pretendentu piedāvājumiem?Valsts kontrole apstiprināja šo iepirkumu?
Ir ir
I
Tas jau nav vienīgais variants ziņu kā pat būvējot vid ēku darbinieki bļaustījās ka nesēds uz lētiem krēsliem no iepirkumiem par zemāko cenu skaidrs gaiši teica ka krēslam vērtība nedrīkst būt zemāka pa 2 k eiro. Kur notiek vis lielākā naudas šķerdēšana tas ir vid un tur neko nepadarīs tā kā pirodat knab ar neko nedarīs tikai kad vajadzēs pāris mazos atsijās un būs OK. Korupcija turpināsies
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas