Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

VID cer uz dabas velšu tirgotāju godaprātu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nupat iedzīvotājiem atgādināja, ka par ienākumiem no savvaļas veltēm līdz 3000 eiro nav jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Uz jautājumu, kā VID izkontrolēs, vai ogu, sēņu un citu mežā salasītu labumu tirgotāji nav nopelnījuši vairāk par 3000, portālam Diena.lv dienesta sabiedrisko attiecību nodaļā uzsvēra, ka šajā gadījumā VID nevēlas akcentēt kontroles aspektu un paļaujas uz personu godaprātu.

"Likumdošana pret privātpersonām ir lojāla, arī cilvēkam pret likumdošanu būtu jābūt lojālam un godprātīgam," portālam Diena.lv norādīja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Dienestā skaidroja, ka kontroles aspektu šajā gadījumā nevajadzētu uzsvērt, bet piebilda, ka izņēmuma kārtā varētu veikt pārbaudes par ienākumiem, kas gūti no savvaļas veltēm.

Tāpat VID pauda uzskatu, ka ne jau sods mudina cilvēku rīkoties atbildīgi un pareizi.

Dienestā skaidroja, ka "cilvēkam pašam, visticamāk, interesē, kāda ir iegūtā peļņa, tāpēc pierakstīšana nesagādātu īpašas problēmas." Tādējādi VID cer, ka cilvēki godprātīgi piefiksēs brīdi, kad papildu ienākumi no dabas velšu tirgošanas jau kļuvuši par nopietnu saimniecisko darbību, tad attiecīgi par to arī informēs Valsts ieņēmumu dienestu.

Portāls Diena.lv, jau vēstīja, ka par ienākumiem no savvaļas veltēm līdz 3000 eiro nebūs jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Tāpat nebūs obligāta prasība reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējiem un izmantot kases aparātus. Nosacījumi attiecas uz šādām darbībām: sēņošanu, ogošanu vai savvaļas ārstniecības augu un ziedu vākšanu un pārdošanu, ienākumiem no lauksaimnieciskās ražošanas un lauku pakalpojumu sniegšanas, kā arī ienākumiem no nemedījamās sugas – parka vīngliemeža (helix pomatia) - ieguves un tirgošanas. Ja vienas privātpersonas ienākumi no dabas veltēm gada laikā pārsniedz minēto 3000 eiro slieksni, jau jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējam.

Top komentāri

Jančuks
J
VIDam ir jāķer tie kas miljonus zog, nevis tie kas santīmus vāc lai maizi nopirktu.
Ogotājs VIDam
O
Un, kur bija Jūsu godaprāts, kad 177 "godīgos", sava kantora shēmotājus aizrotējāt uz citu siltu vietiņu, kad savu shemotāju Koļegovu apzēlojāt, kad slēdzāt neizdevīgu līgumu par Jūsu kantora - sarkofāga īri, kad par 600 000 pirkāt kāju paklājiņus, kad ........ ?
...
.
Dabas velšu tirgotāji cer uz VID godaprātu, ka vienreiz ķersies pie nodokļu iekasēšanas no ofšoros iereģistrētās Ventspils.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas