Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VID kratīšanas baznīcā: Aizdomas par PVN izkrāpšanas shēmu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kratīšanas katoļu baznīcas draudzēs varētu būt saistītas ar baznīcas pārstāvju iespējamu iesaisti pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanas shēmās, piektdien vakarā vēstīja telekanāls LNT.

Ja iepriekš izskanēja, ka kratīšanas saistītas ar aizdomām par nepamatotu ziedojumu izmantošanu, tad šodien telekanāls LNT ieņēmumu dienestā noskaidroja, ka aizdomas par nelikumībām radušās ar PVN izkrāpšanu saistīta kriminālprocesa ietvaros.

"Šis kriminālprocess tika uzsākts un izdalīts no cita kriminālprocesa, kas mums bija uzsākts kādu laiku iepriekš saistībā ar organizētās noziedzības grupas PVN izkrāpšanu tieši automašīnu tirdzniecības jomā," apstiprināja VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš, piebilstot, ka attiecīgā persona nespēja pierādīt savu ienākumu avotus.

Katoļu draudzē noliedz ieņēmumu dienesta apsūdzības.

"Braucu uz bērēm, laulāju, mācu bērnus, apmeklēju vecos ļaudis. Tad man ir katru reizi jāsatiek grāmatvede vai jāiet pie kasiera - katrs naudas dāvinājums ir jāiegrāmato. Labi, mēs to varam darīt, bet kurā brīdī... tad VID izlems, kas pienākas draudzei, kas pienākas garīdzniekam? VID pašam nav izpratnes par baznīcas specifisko misiju," uzskata katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis.

Jau ziņots, ka VID kratīšanu laikā katoļu baznīcas saimnieciskajās un dzīvojamajās ēkās izņemti vairāki desmiti tūkstoši skaidras naudas, kuras izcelsme neesot zināma.

Top komentāri

...
.
Baznīcas ir PVN maksātāji?...
Haha
H
VID bezjēga apkarojot PVN karuseļu sekas sāk līst ārā pa visiem galiem. Tas ir tikai sākums. VID saspēle ar administratīvām tiesām atspēlēsies tūlīt uz pašiem ierēdņiem. Pašvaldības jau ir iepirkušas auto no PVN karuseļiem, tūlīt arī kādu pašvaldību izkratīs. Tas nekas, ka ne tur zināja, ne varēja zināt, ka tas auto pirkts par karuseļu naudu. Baznīcas lieta atspēlēsies VID, jo pāršāvuši par strīpu.
Pravietisnejaukais
P
Apustuļa Pētera pirmā vēstule, 4. nodaļa:17 Jo noliktais laiks ir klāt, ka sods sākas pie Dieva nama.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas