Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VID mudina iedzīvotājus atgūt pārmaksāto IIN

Nākamnedēļ, 1.martā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sāks pieņemt gada ienākumu deklarācijas 2016.gadā pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atmaksai, ko VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule mudina izmantot.

Cīrules pārstāve Aļona Zandere informēja - iedzīvotāji arvien aktīvāk izmanto tiesības no VID atgūt pārmaksāto IIN - 2015. gadā tika veiktas atmaksas kopumā par 74, 40 miljoniem eiro, tad pērn šī summa pieauga jau līdz 92, 54 miljoniem. Līdz ar to var teikt, ka atmaksātās summas ir pieaugušas teju par ceturto daļu.

VID ģenerāldirektore pauž gandarījumu par iedzīvotāju pieaugošo izpratni par savām tiesībām, vēl jo lielāks prieks, ka cilvēki elektroniskās deklarēšanās sistēmu jeb EDS atzīst par ērtu un viegli pielietojamu.

"Aicinu ikvienu izmantot iespēju atgūt IIN pārmaksu, izmantojot EDS. Vēl tagad nākas dzirdēt, ka kādam bijis pārsteigums sistēmā ieraugot, ka viņam pienākas atmaksa vairāku desmitu vai pat simt eiro apmērā," norādījusi Cīrule.

Jāatgādina, ka šogad attaisnoto izdevumu loks ir paplašināts, ļaujot atgūt daļu iztērētās naudas arī par bērnu interešu izglītību jeb pulciņiem. Tomēr jāpiebilst, ka pulciņiem jābūt licencētiem, un to vecāki var noskaidrot konkrētajā iestādē, kurā bērns saņem interešu izglītības pakalpojumu. Licencēto pulciņu saraksts būs publicēts VID mājaslapā.

Tāpat būs jūtamas izmaiņas saistībā ar diferencēto neapliekamo minimumu. Nodokļa atmaksu visvairāk pamanīs tie, kuriem ienākumi ir mazāki par 4560 eiro gadā jeb 380 eiro mēnesī.

VID aicina maksimāli izmantot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu deklarāciju iesniegšanā, neskaidrību gadījumā zvanot uz informatīvo tālruni 67120000.

Deklarācijas EDS būs iespējams iesniegt arī visās bibliotēkās, kas atrodas ārpus Rīgas. Bibliotēku darbinieki apmācīti sniegt palīdzīgu roku gadījumā, ja cilvēkam rodas kādas neskaidrības, aizpildot EDS. Deklarācijas būs iespējams iesniegt arī Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros.

Tāpat, lai arī stājusies spēkā jaunā Klientu apkalpošanas centru (KAC) darba laika kārtība, deklarāciju iesniegšanas kulminācijas periodā - no 1. marta līdz 1. jūnijam - KAC durvis klientiem būs vaļā katru darba dienu. Tomēr VID aicina pēc iespējas maksimāli izmantot elektronisko sistēmu, prognozējot, ka apkalpošanas centros var veidoties rindas.

Piebilstams, ka lielākā daļa klientu deklarācijas par aizvadīto gadu varēs iesniegt arī nākamgad un aiznākamgad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas