Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VID un Veselības aprūpes darba devēju asociācija sāk sadarbību ēnu ekonomikas apkarošanas jomā

Situācija veselības aprūpes jomā ir satraucoša, un ir pēdējais brīdis, kad nozares spēlētājiem un atbildīgajām iestādēm apvienoties samilzušo problēmu mazināšanai. Lai meklētu risinājumu lielajam aplokšņu algu īpatsvaram un nereģistrētai saimnieciskai darbībai, Valsts ieņēmumu dienests (VID) tikās ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju (VADDA). Tikšanās laikā tika ieskicētas iespējamās sadarbības formas un prioritātes.

Kā norāda VID pārstāvji, kaut gan ieņēmumi no veselības aprūpes nozares pērn, salīdzinājumā ar 2016. gadu, par 6 % ir pieauguši, joprojām nozarē ir vērojams liels ēnu ekonomikas īpatsvars.

Kā uzsvēra VID ģenerāldirektora p.i. Dace Pelēkā: “Virkne pakalpojumu sniedzēju par darījumiem neizdod čekus. Tas laupa klienta iespējas ne tikai vērsties ar pretenzijām pie atbildīgajām institūcijām nekvalitatīva pakalpojuma gadījumā, bet arī liedz atgūt pārmaksāto Iedzīvotāju ienākumu nodokli.”

Nereģistrēta pakalpojumu sniegšana kropļo gan konkurenci, gan arī apdraud klientu veselību un pat dzīvību.

“Ir vairākas veselības aprūpes sfēras, kurās klienti labprātīgi izvēlas pakalpojumus par tirgum neatbilstošu cenu, pārgalvīgi apdraudot veselību. Pēdējā laikā daudz šādu gadījumu ir bijis, piemēram, plastiskajā ķirurģijā,” tikšanās laikā norādīja VADDA izpilddirektore Ināra Pētersone.

Asociācija un VID bija vienisprātis, ka viskritiskākā situācija patlaban ir privātajā biznesā mazo un vidējo uzņēmumu sektorā. Abas puses vienojās par informācijas apmaiņu likuma ietvaros un kopīgām aktivitātēm ēnu ekonomikas mazināšanai.

Top komentāri

Manuprāt
M
Jāatrodē atpakaļ Jezdakova. Tā nosperto miljonu jau notērējusi. Vajag labam darbiniekam dod otru miljonu, atvainojiet, iespēju. Mēs tak dzīvojam tiesiskā valstī !
gg
g
neapskaužamā situācijā ir VID melnā darba darītāji. kā visā valsts pārvaldē un institūcijās strādājošajiem, no pirksta jāizzīž un japarāda tas, kā nav, ieskaitot deklarācijas par darāmiem darbiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas