Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID varēs publiski skaidrot nodokļa samaksas termiņa pagarinājuma un dīkstāves pabalsta atteikuma iemeslus

Saeimas deputātu vairākums šodien piekrita tā dēvētajā Covid-19 likumā paredzēt Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ierēdņiem izpaust informāciju par nodokļa samaksas termiņa pagarinājuma un dīkstāves pabalsta atteikuma iemesliem.

Saeima šodien vērtē priekšlikumus, kas saņemti grozījumiem likumā Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs (KPV LV) rosināja likumā paredzēt, ka, lai nodrošinātu sabiedrības tiesības uz objektīvu informāciju par šajā likumā paredzēto atbalsta pasākumu atteikšanu, nodokļu administrācijas ierēdnis (darbinieks) drīkst sniegt informāciju bez nodokļu maksātāja piekrišanas par iemesliem, kuru dēļ tam nav piešķirts nodokļu samaksas termiņa pagarinājums vai atcelts lēmums par nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu vai arī ir atteikts piešķirt dīkstāves pabalstu vai tas piešķirts, bet ir konstatēts, ka dīkstāves pabalsta pieprasīšana vai saņemšana nav bijusi pamatota.

Saeimai šodien vēl jābalso par likuma pieņemšanu kopumā.

Kā vēstīts, aprīlī valdības ārkārtas sēdē VID vadītāja Ieva Jaunzeme aicināja valdību un Saeimu lemt par iespēju dienestam publiskot dīkstāves pabalstu izmaksas atteikumu iemeslus, tādējādi sniedzot pilnīgu informāciju par to, kāpēc atsevišķiem uzņēmumiem tiek atteikts dīkstāves atbalsts.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka VID publisks skaidrojums par atteikumu izmaksāt dīkstāves pabalstu nodrošinātu atklātību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas