Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Viena skolēna palaišana uz skolu Rīgā izmaksā gandrīz 100 latus

Viena skolēna palaišana uz skolu vecākiem izmaksā 100 latus, noskaidrots jaunā pētījumā, kurā aptaujāti 1422 vecāki visā Latvijā. Portālā rebaltica.lv publicētā pētījuma rezultāti liecina, ka ar lielākām izmaksām jārēķinās to bērnu vecākiem, kuru atvases mācās Rīgā. Lielākie tēriņi saistīti ar apģērba un skolas somu iegādi, bet darba burtnīcām un grāmatām vecāki tērē vidēji no 5 līdz 16 latiem. 

Pētījuma mērķis bija noskaidrot, cik viena ģimene iztērē naudu, gatavojot skolnieku jaunajam mācību gadam. Tā rezultāti viennozīmīgi parāda, ka lielākas izmaksas ir vecākiem, kuru atvases mācās Rīgā. Pērkot grāmatas, darba burtnīcas, kancelejas preces un apģērbu, kā arī samaksājot fonda naudas, rīdzinieku vecākiem nākas šķirties no 94.43Ls, kamēr ārpus galvaspilsētas dzīvojošo bērnu vecāki iztērē 83.62Ls. 

Visvairāk izmaksā skolēnu apģērbs un kancelejas preces, tām seko darba burtnīcu izmaksas, bet grāmatas un fonda naudas veido vien nelielu daļu no kopējām izmaksām.

Pētījuma anketā tika piedāvāta iespēja pievienot komentārus arī par izmaksām, kas neietilpst augstāk minētajās kategorijās. Tajās vecāki norādījuši, ka daudzas skolas pieprasa naudu par kopēšanu vai arī papīru, minēti gadījumi, kad skolēnam nav iespējams saņemt liecību ar sekmju izrakstu, ja nav atnesta papīra paka. Ir vecāki, kas vēlas skolas formas, taču citi tās kritizē kā dārgas un kvalitatīvas. Pētījumā iesniegtajos datos skolas formu piegādē dominēja viena firma. 

Dārgs ir apģērbs un kvalitatīvas skolas somas, kā arī liela daļa vecāku līdzekļu tiek tērēti sporta un mākslas nodarbību piederumiem. Norādīts arī, ka dienasgrāmata bērnam izmaksā 5 Ls un vairākiem vecākiem tā šķiet neadekvāta summa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas