Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vienīgā ASV līdz šim izdotā Latvijas pilsone jau deportēta atpakaļ uz Latviju

Latvijas pilsone Egija Kuka, kura ir līdz šim vienīgā pēc ASV varas iestāžu pieprasījuma tiesāšanai šai valstij izdotā Latvijas pilsone, jau deportēta atpakaļ uz Latviju, liecina interneta portālā _New Jersey 101.5 _atrodamā informācija.

1973. gadā dzimusī E. Kuka un viņas astoņus gadus vecākais bijušais vīrs Eihabs Sulimans tika vainoti krāpšanā, nelikumīgi iegūstot un izmantojot medicīnas izglītības testa jautājumus. E. Kuka 2008. gada sākumā, Itālijā, kārtojot testu, lai iegūtu licenci darbam ASV rezidentūrā, nofilmējusi datora ekrānā redzamos testa jautājumus, bet pēc tam kopā ar E. Sulimanu ASV Ņūdžersijas štatā nodibinājusi fiktīvu uzņēmumu Optima University, kas it kā apmācīja kandidātus ģimenes ārsta sertifikāta iegūšanai. Patiesībā pretendentiem par atlīdzību tika piedāvāti fiktīvs eksāmens un fiktīva licence darbam ASV.

E. Kukas, kura bija atgriezusies Latvijā 2011. gada vidū un strādāja par pārdevēju lielveikalā, izdošanu  ASV tiesībsargājošās iestādes  pieprasīja 2011. gada nogalē, bet lēmumu par izdošanu Ministru kabinets pieņēma 2012. gada 18. septembrī. Informācija interneta vietnē arrestfiles.org liecina, ka ASV Eseksas grāfistes cietumā (Essex County Jail) viņa nogādāta tā paša gada 27. oktobrī.

Atbilstoši ASV Ņūdžersijas štata likumdošanai E. Kukai draudēja līdz 20 gadu ilgs cietumsods, tomēr Latvijas Tieslietu ministrijas amatpersonas vēl pirms lēmuma par izdošanu norādīja, ka cietumsods nepārsniegs gadu, jo noziedzīgās shēmas organizators bijis viņas bijušais dzīvesbiedrs, kurš joprojām atrodas meklēšanā (kā uzskata ASV likumsargi, E. Sulimans atrodas dzimtajā Ēģiptē), savukārt E. Kuka nožēlo izdarīto, sadarbojas ar izmeklētājiem un ir gatava brīvprātīgi doties uz ASV izciest sodu.

Šī gada jūnija sākumā notikušajā tiesas procesā, ņemot vērā visu iepriekš minēto, tiesnesis piesprieda E. Kukai cietumsodu, līdzvērtīgu apcietinājumā jau pavadītajām laikam – aptuveni septiņiem mēnešiem, kā arī noteica, ka pēc atbrīvošanas viņa deportējama atpakaļ uz Latviju. Tiesnesis īpaši uzsvēra izdarītā nožēlošanu un E. Kukas sadarbību ar likumsargiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas