Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viens no Latvijā dienošajiem NATO valsts karavīriem saslimis ar Covid-19

Viens no Latvijā dienošajiem NATO valsts karavīriem saslimis ar Covid-19, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Karavīrs saslimis vieglā formā un ārstējas mājas režīmā. Tāpat 14 dienu pašizolācijā atrodas daži Latvijā dienošie NATO valstu karavīri ar kuriem konkrētajam karavīram bijis tiešs kontakts. Galkins atgādināja, ka daļa Latvijā dienošie NATO valstu karavīri ikdienā nedzīvo kazarmās, bet mitinās īrētās dzīvesvietās.

AM pārstāvis neatklāja saslimušā karavīra un izolēto karavīru pārstāvēto vienību un valsti, taču apliecināja, ka viņi nedienēja lielākajā Latvijā izvietoto NATO spēku struktūrā - NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Ādažu bāzē. LETA jau iepriekš rakstījusi, ka bez minētās kaujas grupas Latvijā vēl ir izvietots NATO Spēku integrācijas vienības štābs un daudznacionālais divīzijas štābs Ziemeļi.

Ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem sasirgušais NATO karavīrs nav kontaktējies.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas NBS militārajās bāzēs tāpat kā citās valsts struktūrās turpina ievērot epidemioloģiskās drošības prasības. "Karavīri turpina pildīt savus pienākumus, tāpat iespēju robežās turpinās militārās mācības, tajā skaitā, poligonos paredzētie vingrinājumi. Pirms katrām mācībām gan tiek izvērtēts vai mācības nepārkāpj epidemioloģiskās drošības prasības," uzsvēra Galkins.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. 

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Pagaidām Covid-19 pārsvarā tiek atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tāpat ziņots, ka astoņiem Lietuvā dislocētā NATO bataljona karavīriem no dažādām valstīm diagnosticēts koronavīruss.

Top komentāri

VVZ
V
Ne velti krievu armijā bija pamatprincips- tankā nebezdēt!
Diemžēl....
D
Tā notiek, kad NATO viens otram atsūkā....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas