Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vienu no 13. janvāra grautiņos apsūdzētajiem neielaiž tiesas zālē

Vienu no apsūdzētājiem, dzejnieka Ulda Bērziņa dēlu – Ansi Ataolu Bērziņu neielaida Rīgas apgabaltiesas zālē, kur otrdien norisinās lietas izskatīšana par 13.janvāra grautiņiem, jo viņš uz tiesas namu bija ieradies ar mazgadīgu bērnu. Vīrieti tiesas zālē neielaida, lūdzot atrisināt situāciju ar bērnu, jo sēdes laikā atrasties tiesas zālē ar nepilngadīgu bērnu nedrīkst.

Kā skaidroja A.A.Bērziņa advokāts, bērns bijis ilgstoši slims un tieši šodien, kad pienākusi diena iet uz bērnudārzu, bērns kļuvis niķīgs un atteicies uz to doties. Apsūdzētais solīja atrast bērna pieskatītāju stundas laikā. Vairāki apsūdzētie, sākoties tiesas sēdei, lūdza nodrošināt valsts apmaksātu advokātu, lai gan iepriekš bija solījuši paši par to parūpēties. Viens no apsūdzētajiem – Turginajevs Zamšits lūdza nodrošināt tiesas sēdes tulkošanu krievu valodā, jo nepārvalda valsts valodu. Tāpat vairāki apsūdzētie izrādīja vēlmi tiesas priekšā pārstāvēt sevi bez advokāta palīdzības. Vēl viens apsūdzētais uz tiesas sēdi neieradās, bet atsūtījis iesniegumu, norādot, ka viņa pašreizējā dzīves vieta ir Anglija, un tāpēc savā vietā pilnvaro advokātu.

Tiesas zālē konvoja pavadībā tika ievesti arī trīs apcietinātie tiesas procesa dalībnieki.

Kā zināms, šodien Rīgas apgabaltiesā sāk vienu no apjomīgākajām pēdējo gadu lietām tiesvedībā - 13.janvāra grautiņu lietu. Uz tiesas sēdi ierasties tika aicināti 123 iedzīvotāji, no tiem 68 ir apsūdzēto statusā. Lietu vada Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnese Irēna Logina. Šobrīd turpinās pirmā tiesas sēde. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas