Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vīķe-Freiberga Latvijā vēlētos redzēt lielāku politisko briedumu

Eksprezidente Vaira Vīķe–Freiberga Latvijā vēlētos redzēt lielāku politisko briedumu. 

Intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Jauna nedēļa bijusī Valsts prezidente teica, ka vēlētos redzēt lielāku profesionalitāti un atbildības līmeni visā valsts pārvaldē.

"Man būtu gribējies redzēt mazliet lielāku briedumu mūsu politiskajā pasaulē un veidā, kā mūsu valsts tiek pārvaldīta, lielāku profesionalitāti un atbildības līmeni arī visā valsts pārvaldē," sacīja eksprezidente.

Viņasprāt, objektīvi izvērtējams jautājums ir, kā pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām ir mainījies parlamenta sastāvs. "Ir noticis vietu pieaugums Saeimā abos politiski ekstrēmos spārnos. Zaudētāji savā ziņā ir centra saliedētība un "Vienotība" kā partija un centriskais spēks parlamentā," sprieda Vīķe–Freiberga.

Eksprezidente secināja, ka pēc Saeima ārkārtas vēlēšanām, viņasprāt, nevajadzīgi ir saasināts etniskais jautājums sabiedrībā un to izraisījuši politiķu paziņojumi valdības veidošanas procesa laikā.

"Ir notikusi atšķirību saasināšanās tieši pēcvēlēšanu procesā un paziņojumos, kas tika veikti no viena virziena uz citu. Tas ir saasinājis etnisko jautājumu, pie kura es savā prezidentūras laikā ļoti rūpīgi un arvien ar sirdsdegsmi nodevos, lai šo jautājumu risinātu pozitīvā veidā. Jā, mums ir valsts ar atšķirīgām valodām, kultūrām un pagātni, bet tādas ir visur pasaulē. Lai demokrātiskā veidā mēs varētu sadzīvot kopā bez konfrontācijas pazīmēm, domāju, ka īpaši pēcvēlēšanu posms un valdības veidošanas posms ir nevajadzīgi manās acīs saasinājis dažāda veida pretrunas sabiedrībā. Tas mums par labu nenāk," uzskata eksprezidente.

Raidījums Jauna nedēļa arī atgādināja eksprezidentes uzrunu 2001.gadā Dziesmusvētku noslēguma pasākumā, kur viņa visus kopīgi aicināja vienoties tekstā "mēs esam stipri, mēs esam diženi, mēs esam raženi, mēs esam skaisti, mēs zinām, ko mēs gribam un ko mēs gribam, to mēs varam".

Uz jautājumu, vai šodien viņa teiktu tāpat, Vīķe-Freiberga atbildēja: "Ar tik lielu sajūsmu un pārliecību, kā toreiz, ka mums viss virzījās uz priekšu, es varbūt šodien tos vārdus vairs nelietotu, bet, ka mums pašiem ir jābūt par saviem spēkiem pārliecinātiem, es būtu meklējusi citus vārdus, kā to pateikt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas