Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vīķe-Freiberga: Ziedonim ir liela loma tautas nacionālās pašapziņas veidošanā

Tev ir bijusi ļoti liela loma mūsu tautas nacionālās pašapziņas veidošanā pašos tās pamatos un pietiekami liels ieguldījumus mūsu virzībā uz valstiskumu - gan pašā tā sākumā, gan vēlāk to atjaunojot, pasniedzot dzejniekam Imantam Ziedonim Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Goda biedra īpašo apliecinājumu, atzina eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

I. Ziedonis tika ievēlēts par RLB Goda biedru šī gada 5. marta biedrības pilnsapulcē. Par RLB Goda biedriem var kļūt personas, kurām ir lieli nopelni RLB mērķu īstenošanā, kā arī izcili mākslas, kultūras un zinātnes darbinieki."RLB darbības pirmsākumos tai ir bijuši no 9 līdz 13 Goda biedriem.  Līdz 2011. gadam biedrībai bija tikai 3 Goda biedri, tāpēc man ir patiess prieks, ka šobrīd viņu pulks ir izaudzis līdz 6 Goda biedriem. Esam iedibinājuši jaunu tradīciju, ka esošie Goda biedri pasniedz goda regālijas - sudraba goda zīmi un sudraba biedra karti jaunajiem Goda biedriem," norādīja RLB priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais.Kopš biedrības atjaunošanas 1989. gadā RLB darbojas seši Goda biedri: eksprezidenti Vaira Vīķe – Freiberga un Guntis Ulmanis, akadēmiķis Jānis Stradiņš, rakstnieks Andris Kolbergs, dzejnieks Imants Ziedonis un diriģents Imants Kokars. Trīs Goda biedri aizgājuši mūžībā – diriģents Haralds Mednis, ārsts Kārlis Skalders un rakstnieks Andrejs Eglītis. Haralds Mednis un Kārlis Skalders Rīgas Latviešu biedrībā darbojās jau pirms tās darbības pārtraukšanas 1940. gadā un piedalījās biedrības atjaunošanā 1989. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas