Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vilcienu iepirkuma izgāšanās gadījumā Linkaits pieļauj Pasažieru vilciena likvidēšanu

Ja AS Pasažieru vilciens izsludinātais elektrovilcienu iepirkums, kurš kārtējo reizi norit ne bez aizķeršanās, izgāzīsies pavisam, jaunais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) ir gatavs pieņemt radikālu lēmumu un likvidēt Pasažieru vilcienu, pirmdien vakarā vēsta telekanāls LNT.

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) aizlieguma slēgt līgumu ar Spānijas kompāniju Talgo, kas tika pasludināta par konkursa uzvarētāju, Pasažieru vilcienam ir 20 dienas laika, lai atkārtoti izvērtētu pretendentu iesniegtos piedāvājumus, šoreiz ņemot vērā Škoda Vagonka pieteikuma precizējumus. Tieši Škoda Vagonka pretenzijas dēļ IUB pieņēma lēmumu liegt noslēgt līgumu. Pretenzija bija nevis par konkursa uzvarētāju, bet par Pasažieru vilciena Iepirkumu komisijas rīcību - tā, IUB ieskatā, nepamatoti ignorēja Škoda Vagonka iesniegtos precizējumus savā piedāvājumā, kas skāra elektrovilcienu vidējo enerģijas patēriņu.

Satiksmes ministrs telekanālam LNT atklāja, ka konkursa izgāšanās gadījumā AS Pasažieru vilciens varētu tikt likvidēts. "Mums faktiski nav vairāk laika jauniem iepirkumiem. Ja mēs mēģinām iet vēl vienu apli, tas nozīmē, ka mēs slēdzam Pasažieru vilcienu un rīkojam konkursu uz jaunu operatoru," komentēja Linkaits.

Viņš arī uzsvēra, ka tiks vērtēta gan Pasažieru vilciena Iepirkumu komisijas rīcība, gan valdes atbildība. 

Pats uzņēmums uz IUB aizliegumu slēgt līgumu reaģēja ātri, jau šodien sasaucot Iepirkumu komisijas ārkārtas sēdi. Pasažieru vilciena pārstāvis Egons Ālers uzsver, ka jauns konkurss netikšot rīkots - darbs pie pretendentu pieteikumu atkārtotas vērtēšanas jau esot sākts. 

"Jauns konkurss nebūs jāizsludina, tas ir tas pats iepirkums. Tas prasīs tikai 20 darba dienas," klāstīja Ālers.

Šis kopā ir trešais mēģinājums tikt pie jauniem elektrovilcieniem. Pirmajā iepirkumā piedalījās CAF un Stadler, par uzvarētāju tika pasludināts CAF, taču Stadler ierosinātās tiesvedības rezultātā konkursa rezultāts tika atcelts. Otrajā iepirkumā piedalījās Hyundai Rotem un Stadler. Labākās cenas piedāvājumu iesniedza Hyundai, taču tika izslēgts no konkursa tehnisku iemeslu dēļ, savukārt toreizējais satiksmes ministrs Anrijs Matīss paziņoja, ka vilcienu iegādei no Stadler nav finansējuma.

Top komentāri

Sapņu komanda
S
Beidzot 1 vecis ar galvu, - momentā saprot, kas jādara.
jautājums
j
"toreizējais satiksmes ministrs Anrijs Matīss paziņoja, ka..." Vai tas ir tas pats Matīss, kas ir Ušakova partijā? Vai tā ir tā partija, kuras vadībā "Rīgas satiksmē" nano ūdens atklāts, kā arī citi brīnumi?
jaajaa
j
...ar to Škodu arī uzmanīgi...no Rīgas satiksmes lietas ir skaidrs, ka viņiem ir ceļi, kā šeit "lietas sakārtot" priekš sevis...:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas