Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vilks: Starptautiskie aizdevēji ļoti vēlas pozitīvi pabeigt misiju un uzslavēt Latviju

Starptautiskie aizdevēji ļoti vēlas pozitīvi pabeigt misiju un uzslavēt Latviju, sacīja finanšu ministrs Andris Vilks.

"Eiropas Komisija un arī [Starptautiskais] Valūtas fonds ļoti grib pozitīvi noslēgt savu misiju. Viņi saprot, kādā mēs esam stresā pēdējā laika notikumu dēļ, bet viņi arī respektē to. Galvenais, ka mēs esam spējuši rast rezerves gan šim, gan arī nākamajam gadam. Un tas ļaus atrisināt mums arī visas problēmas, kas var rasties saistībā ar Latvijas Krājbanku. Ja Krājbanka būtu kaut kas lielāks nekā tie 3 līdz 5% no banku tirgus, situācija būtu cita," pastāstīja Vilks.

Viņš arī atzina – ja nebūtu radusies esošā situācija ar Latvijas Krājbanku, visticamāk, šonedēļ ar starptautiskajiem aizdevējiem viss tehniski jau būtu sarunāts. "Par visu mēs esam atraduši kompromisu un izpratni. Aizdevēji patiešām vēlas šo programmu noslēgt un mūs paslavēt. Tagad ir ļoti smaga situācija arī Valūtas fondam, jo tas, ka otru reizi šajā programmā ir spiesta atgriezties Ungārija, ir ļoti smagi. Tas ir smagi gan Ungārijai, gan nav patīkami Valūtas fondam. Viņi ne tuvu nav izdarījuši to, ko mēs, un ar investoriem ir sabojātas attiecības," klāstīja ministrs.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka budžeta iesniegšana Saeimā nekavēsies. "Budžets iet savu gaitu, jo viss ir nolemts un nepieciešamie likumi tiek mainīti. Konsolidācijas summa nemainās, un aizdevējiem tur nav nekādu papildu prasību," norādīja Vilks.

Viņš teica, ka pašlaik vairs nav diskusiju ar aizdevējiem par konsolidācijas summu. "Jebkurā gadījumā negrasāmies to mainīt. Vai mēs tagad ņemsim un ierēķināsim 100 vai 200 miljonus krājbankas dēļ? Vai mums tādēļ pensijas samazināt vai nodokļus celt? Nē, mēs neko tādu nedarīsim," sacīja Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas