Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vilks valsts budžetu salīdzina ar karavānu, kas turpina ceļu par spīti smilšu vētrām

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) ir gandarīts, ka nākamā gada budžeta izstrādes process notiek bez lielas aizķeršanās, lai budžeta likumprojektu noteiktajā grafikā varētu iesniegt arī Saeimā.

"Karavāna turpina savu ceļu, tas nekas, ka ir smilšu vētras un suņi rej," šodien pēc valdības sēdes medijiem izteicās ministrs. Viņš uzteica, ka ir panākta laba sadarbība gan ar ministrijām, gan ar vairumu institūciju, izņemot nesaskaņas ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Šāda virzība nodrošināšot to, ka budžeta likumprojekts Saeimā varētu tikt iesniegts noteiktajā termiņā. "Bijusi laba sadarbība ministrijām, arī ar koalīciju. Esam ļoti tālu aizgājuši, lai pietuvinātos budžeta iesniegšanai," sacīja ministrs.

Arī premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) atzina, ka saistībā ar nākamā gada budžetu ir panākta vienošanās ar ministrijām izdevumu daļā par dažādu vajadzību finansēšanu, fiksējot Izglītības un zinātnes ministrijas īpašo viedokli par pedagogu atalgojumu. Šāda panāktā vienošanās ar ministrijām ļaus tām turpināt detalizēti strādāt pie nākamā gada budžeta.

Jau ziņots, ka nākamā gada valsts budžetā dažādām jaunām politikas iniciatīvām papildus varētu sadalīt 88,7 miljonus latu. Finanšu ministrija (FM) rosināja lielāko daļu no šīs summas jeb 25,4 miljonus atvēlēt satiksmes nozarei, bet 22,8 miljonus latu - veselības nozarei. Izglītības un zinātnes ministrijai ir paredzēti 8,8 miljoni latu zinātnes bāzes finansējumam, pedagogu darba samaksas nodrošināšanai un citiem pasākumiem. Kultūras ministrijai plānots atvēlēt 9,6 miljonus latu kultūras telpas attīstībai, starptautiskajai sadarbībai, Latvijas Nacionālās bibliotēkas uzturēšanai, kapitālsabiedrību dotācijām, atlīdzības palielināšanai kultūras iestādēs strādājošajiem un citiem pasākumiem.

Izvērtējot plānotos valsts budžeta ieņēmumus un izdevumus, kā arī ņemot vērā valdības līdzšinējos lēmumus, FM aktualizējusi fiskālo telpu, kas ir 71,9 miljoni latu. Paredzot atbalstu Ministru kabinetā skatāmajiem priekšlikumiem valsts budžeta ieņēmumu palielināšanai, fiskālā telpa būs 88,7 miljoni latu. Papildu ieņēmumus budžetā varētu iegūt ar izložu un azartspēļu nodokļa likmju paaugstināšanu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa no kapitāla administrēšanas uzlabošanu, pievienotās vērtības nodokli par nodrošinājumu un dividendēm. Tiek rosināta dividenžu likmes paaugstināšana valsts kapitālsabiedrībām 2014.gadā no 80% uz 90% un 2015.gadā no 70% uz 80%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas